На Волині організують конференцію про Голодомор

0
5
На Волині організують конференцію про Голодомор
Міжнародну наукову конференцію, присвячену Голодомору 1946-1947 років, просять профінансувати з коштів обласного бюджету Волині.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 5 жовтня, - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Так, депутати розглянули проект рішення «Про проведення Міжнародної наукової конференції «Голод в Україні 1946-1947 років: причини, перебіг, наслідки. Західна Україна в контексті голодомору».

У листопаді цього року планують провести на базі Волинського краєзнавчого музею Міжнародну науково-практичну конференцію, присвячену Голодомору 1946-1947 років і ролі Західної України в порятуванні голодуючих, видати збірку її матеріалів та виготовити пересувну виставку, присвячену цій тематиці.

Також планують долучитись до фінансування видання книги «Голодомор 1946-1947 pоків і роль Західної України в порятунку голодуючих» для забезпечення нею бібліотек, навчальних закладів Волині та областей, населення яких постраждало від Голодомору.

Зокрема, у проекті рішення йдеться про встановлення «Пам’ятника християнському милосердю волинян, які рятували голодуючих», ініціатором якого був врятований від голодної смерті уродженець Запорізької області, знаний на Волині краєзнавець, заслужений працівник культури України Григорій Гуртовий.

Кошторисна вартість робіт становить 325 тисяч гривень. День відкриття пам’ятника вважатимуть «Днем вдячності порятованих», а також цю ідею пропонуватимуть підтримати іншим обласним радам.

Кошторис міжнародної конференції становитиме 40 тисяч гривень: 30 тисяч передбачать на підготовку і друк 200 примірників наукового збірника матеріалів конференції, 3,5 тисячі – на друк та пересилку запрошень, програм, оформлення виставки, канцтовари, тисячу – на транспортні витрати, 3 тисячі – на проживання та 2,5 тисячі – на харчування учасників конференції.

Члени комісії рекомендували підтримати сам проект рішення та внесення зміни до однієї з обласних програм, передбачивши фінансування конференції у розмірі 40 тисяч гривень.
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні