«Автору не сподобається», – сценарист «Століття Якова»

1
5
«Автору не сподобається», – сценарист «Століття Якова»
Сценарист фільму «Століття Якова» Андрій Кокотюха припустив, що екранізація не сподобається авторові роману Володимирові Лису.

«Кожного разу, адаптуючи романи колег для фільмів чи серіалів, дуже хвилююся. Відповідальність величезна. Передбачаю, що автору наперед може не подобатися результат – для письменника кожне слово у творі – сакральне, щось означає часто дуже особисте.


Втім книга та фільм — два окремi художні, не побоюся цього слова — мистецькi твори. Першочерговим у «Столітті Якова» для мене було – збереження закладеної в твір ідеї», – зазначає Кокотюха у коментарі «1+1».

За його словами, у сценарії максимально використано те, що є в першоджерелі, проте в екранізації з’являться і нові сюжетні лінії.
«Роман стрімкий, при цьому – майже без діалогів. Тож події, описані Володимиром Лисом, треба було зупиняти, ділити на епізоди й населяти персонажами. Переважна більшість діалогів написана з нуля, хоча також максимально використано те, що є в першоджерелі.


Традиційно найскладніше для мене – працювати над любовними лініями й пов’язаними з цим епізодами. В екранізації у долі Якова буде дві ключових жінки – є кохана Уляна, віддана чужому, є Зося, чужа, яка стала коханою», – зазначив сценарист.

Прем’єра 4-серійної драми «Століття Якова» відбудеться 30 вересня о 20:15 в ефірі каналу «1+1».

Продюсери – Олена Васильєва, Вікторія Лєзіна. Креативний продюсер – Олена Єремєєва. Режисером-постановником виступив Бата Недич, оператор-постановник – Ігор Іванов, художник-постановник – Сергій Бржестовський, а художник по костюмах – Ірина Гергель.

Саундтреком стала пісня «Не йди», автором слів та музики якої є Святослав Вакарчук.


Цікаво, що головного героя – Якова Меха – зіграють два актори. У молодому віці – Роман Луцький, у зрілому – народний артист України Станіслав Боклан.

У драмі також зіграють українські актори Людмила Загорська, Олег Примогенов, Андрій Самінін, Наталя Доля, Олександр Печериця і Ганна Топчій, а також переможець дитячого талант-шоу «Маленькі гіганти» Женя Лебедин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЧЕКАЄМО- -ЧЕКАЄМО !!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні