Гроші від небайдужих: картки важкохворих волинян «обчистили» шахраї

0
0
Гроші від небайдужих: картки важкохворих волинян «обчистили» шахраї
Шахраї вкрали з карток важко хворих волинян гроші, які надсилали небайдужі люди на лікування.

Нещодавно волинянин розміщував прохання про допомогу 39-річній Наталії Дацик з Рожища. У жінки, яка виховує двох неповнолітніх дітей, лікарі діагностували складну форму онкології. Хворій потрібне довготривале та дороговартісне лікування. У Наталії Дацик нині дуже важкий больовий синдром. Однак через недостатнє фінансування Рожищенська центральна районна лікарня не має змоги його закупити, щоб забезпечити ним хворих, - повідомляє "Вісник+К".

Чоловік Наталії Дацик Ігор Анатолійович розповів, що картку «Ощадбанку», реквізити якої були вказані для перерахунку коштів, обчистили шахраї.

Чоловік отримав СМС-повідомлення про нібито переказ коштів від родини Сікорських – майже 5000 тисяч гривень.

Пан Анатолій зателефонував на номер, з якого прийшло повідомлення, щоб подякувати благодійникам. Розмова тривала близько хвилини, а одразу після неї на телефон Дацика прийшло нове повідомлення - про підключення послуги переадресації СМС, якої Дацик не замовляв.

Це за нього, упродовж телефонної розмови, зробили «благодійники». Чоловік одразу запідозрив, що щось не так і звернувся у банк. Але було вже пізно. Зловмисники встигли заволодіти коштами. У банку навіть повідомили, що ними шахраї розплатилися у одному зі столичних супермаркетів.

На щастя, каже Ігор Дацик, на той час на картці було тільки 650 гривень, хоча і ця сума для родини в сьогоднішніх умовах не мала.

За словами чоловіка, у ці ж дні за схожою схемою обікрали картку для збору допомоги на лікування важко хворої дівчинки. У цьому випадку зловмисники заволоділи кількома тисячами гривень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні