Помер знаменитий волинський музикант-педагог

0
10
Помер знаменитий волинський музикант-педагог
У Луцьку помер Заслужений працівник культури України, відомий педагог Феофан Григорович Щегельський. У жовтні цього року йому виповнилося б 75 років.

Феофан Щегельський помер у вівторок, 12 липня, - повідомили у Луцькій музичній школі №1 імені Фридерика Шопена, де він працював викладачем по класу баяна ще з 1963 року. Окрім того він викладав у Волинському державному училищі культури і мистецтв. Очолював Волинську філію Асоціації баяністів та акордеоністів України.

"Наш навчальний заклад втратив досвідченого і висококваліфікованого спеціаліста та мудрого наставника", - йдеться у повідомленні школи.

"Щегельський підготував і випустив у великий музичний світ десятки своїх учнів. Одні з них вже є авторитетними викладачами українських вузів (Андрій Дубій — Національна музична академія України, Віктор Зеленюк — Харківський державний університет мистецтв, Петро Шиманський — кандидат мистецтвознавства, доцент Волинського державного університету, Володимир Рунчак - композитор, диригент славетних оркестрів, твори якого виконують імениті музиканти світу), виконавцями, педагогами волинських музичних шкіл", - писала про Щегельського кілька років тому газета "Волинь-нова".


Фільм про Феофана Щегельського, знятий Волинським телебаченням у 2007 році:






Теги: смерть
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні