Тричі кричали «Слава»: на Волині поховали двох молодих військових. ФОТО

0
Тричі кричали «Слава»: на Волині поховали двох молодих військових. ФОТО
У неділю, 3 вересня, на Волині попрощалися із 34-річним Героєм Андрієм Рудаковим.

Про це повідомляє Володимирська міська рада.

Старший сержант, який став до лав Збройних сил України задовго до повномасштабного вторгнення Росії, загинув у перші місяці великої війни і вже понад рік перебував у статусі безвісти зниклого.

Його було ідентифіковано і підтверджено загибель за допомогою експертизи ДНК на початку серпня цього року. У загиблого військовослужбовця залишалась дружина, 12-річна донечка та сестра. Батько, не дочекавшись звістки від сина, помер кілька місяців тому.

Прощання з Андрієм Рудаковим відбулось у храмі Віри, Надії та Любові, де чин похорону відслужили священнослужителі отець Євген та отець Тарас. Скорботний кортеж з тілом воїна навколішках зустріли рідні, друзі, бойові побратими загиблого, представники місцевої влади, небайдужі містяни.

«Більше року, відколи Андрій Рудаков вважався зниклим, його родина вірила і сподівалась, що він виявиться серед полонених. На жаль, воїн повернувся назавжди додому на щиті, поповнивши лави Небесного Легіону нашої громади. Зі слів його побратимів він був професійним військовослужбовцем, вірним товаришем, який до останнього подиху захищав рідну землю від ворога», - зазначив міський голова Ігор Пальонка.

Місцем останнього спочинку Героя на рідній землі стало Федорівське кладовище, де його поховали з усіма військовими почестями.



На Волині попрощалися із 26-річним Героєм Богданом Кураном.

Про це повідомляє Турійська громада.

Наприкінці грудня минулого року Богдан став у стрій на захист країни. У боях зі звільнення українських сіл на Запорізькому напрямку отримав важке поранення. Майже місяць лікарі боролися за життя воїна та, на жаль, не судилося.

Важка втрата для мами, сестер, брата, племінників, родини, друзів, односельців, побратимів, Турійської громади – усіх, хто прийшов віддати шану Герою та провести його в останню земну дорогу.

За душу загиблого Сина України піднеслася спільна молитва у храмі Архангела Михаїла в селі Новий Двір.

Похоронили Захисника України у рідному селі Поляна з усіма військовими почестями. На його честь прозвучав Державний Гімн та військовий салют. Багатоголоссям розірвало небесну тишу тричі «Слава!!!»

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні