Теща очільника ДСНС стала власницею нерухомості на мільйони. ФОТО

0
-7
Теща очільника ДСНС стала власницею нерухомості на мільйони. ФОТО
Тамара Крицко – теща нового керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергія Крука, за останні роки стала власницею трьох квартир у Рівному та замовила будівництво коштовного котеджного будинку. Доходів на такі витрати офіційно вона не мала.

Про це йдеться в матеріалі Анни Максимчук для «Четвертої влади».

Сергій Крук став т.в.о. керівника ДСНС у листопаді 2021 року. До цього він 25 років працював рятувальником, останні шість років очолював головне управління ДСНС в Рівненській області.

Сергій Крук став т.в.о. керівника ДСНС у листопаді 2021 року. До цього він 25 років працював рятувальником, останні шість років очолював головне управління ДСНС в Рівненській області.

Крук за реєстром має тільки одну квартиру в п’ятиповерхівці на вулиці Польовій у Рівному, яку купив у 2005-му, згідно з даними реєстру.


 
Родина мешкала у приватному будинку під Рівним площею понад 200 квадратів, що оформлена на матір Сергія Крука.

На дружину Олену Крук зареєстрована дача в селі Нова Українка 16 кілометрів від Рівного біля соснового лісу.

Також 2016 році теща керівника ДСНС замовила будівництво у котеджному масиві Макарова-Пржевальського у Рівному. За документами там зводять блокований житловий будинок, ділянка вже отримала адресу. Забудовником була група компаній «Стоград».

У 2020 році Крицко стає співзасновником фірми з цієї групи – ТОВ «Клуб дом захід» і внесла 1,15 млн грн до статутного фонду. Але через п’ять місяців покидає фірму.

Тамара Крицко мешкає і працює у селі Поповичі на Волині.

Там вона директорка сільського будинку культури та очолює фольклорний колектив.

Тамара Крицко мешкає і працює у селі Поповичі на Волині. Там народились її діти, там вона активна учасниця життя села. У тому ж селі вона керувала профспілкою. І у тому ж селі вона, як виявилось, директорка сільського будинку культури.


До складу цієї громади входить село Поповичі. У 2019-му на порталі відкритих даних оприлюднили довідник установ, які підпорядковуються Голобській громаді. Там же і вказано, ким працює теща Крука.

У 2020-му році на сайті громади оприлюднили новину про перенесення бібліотеки. Тут Тамара Крицко ще й очолює фольклорний колектив. Ось вона поряд ймовірно із тим же колективом у окулярах поряд із мікрофоном:


Фото із сайту Голобської громади
Ми надіслали запит до Голобської громади із проханням надати інформацію про зарплату Тамари Крицко. Нам показали цифри із 2016-го до 2021-го року, відповіли, що даних за раніші роки у них немає.

Тож в середньому директорка сільського клубу села Поповичі та теща Крука «на руки» у 2021-му отримувала трохи більше 3 тисяч гривень в місяць. У минулі роки звісно ж було менше: в середньому 2 тисячі гривень на місяць.

І попри це вона купує квартири, бере участь у будівництві і вносить мільйон гривень до капіталу будівельної фірми. І це все у Рівному, де працює її донька та зять, а не у Поповичах, чи хоча б Ковелі, поблизу з яким Тамара Крицко живе.

А щоб було більш зрозуміло, хто може вести бізнес та обживатися майном замість Тамари Олексіївни – ось вам факт.

2020-го Тамара Крицко зареєструвалась підприємицею. Основним видом діяльності вказала діяльність страхових агентств і брокерів.

І загадковим чином, при реєстрації вказали контакти її доньки та дружини Сергія Крука – Олени: номер телефону та електронну пошту alenamns0304@gmail.com – ім'я, абревіатура МНС та дата народження старшої доньки Круків.

Окрім квартир тещі, Круки обжилися будинком матері Сергія у більше ніж 200 квадратів у селі Вересневому, в околиці Рівного.


Дерев'яний будинок в Новій Українці, неподалік соснового лісу – дача Олени Крук. Ділянка на 5,6 соток землі відділена від сусідів, яким продали частину ділянки, шеренгою з туй
Дружина Крука Олена їздить також на чужому Volkswagen Tiguan 2019-го року, яке коштує мінімум півмільйона гривень.

Сам Крук за реєстром має тільки одну квартиру в п'ятиповерхівці на вулиці Польовій у Рівному, яку купив у 2005-му, згідно даних реєстру.

Хоча розмір його зарплати на той час показує, що йому заледве вистачило б коштів на оренду квартири, не те, що на придбання.

Автівка Volkswagen Tiguan 2019-го року, на якій їздить Олена Крук, належить бізнесмену з Клеваня Руслану Букаті. Він – власник фірми «БРВ Лістранс» (лісопильне та стругальне виробництво) та близько десятка вантажних і легкових авто.

Підприємцем, серед найближчих родичів, якийсь час був батько Крука – Іван Антонович. ФОПом він був зареєстрований із 2006 до 2013-го року. Ще він серед співвласників (33%) оздоровчого комплексу «Стародуб» у селі Бронники Рівненського району, який зареєстрований у березні 2012-го року і наразі перебуває на обліку в податковій «як такий, що припиняється».

«Питайте в тещі»
Ми зателефонували і до Сергія Крука запитати про майно та капітал тещі, авто і дачу дружини, будинок матері і 85 тисяч доларів у декларації за 2017-й. І як це все співвідноситься з офіційними доходами.

Щодо грошей він каже, що такої суми не мав. Заповняв декларацію сам, але чому така сума там вказана не знає.

Про квартиру на вулиці Польовій у Рівному, яку він купляв у 2005-му і яка досі числиться за ним, каже, що купував її в іпотеку за якоюсь програмою типу «житла для молоді». Розповідає, що квартиру продав, а чому у реєстрі він власник – не знає.

Стосовно майна та бізнесу він уникав прямих відповідей на запитання і перенаправляв нас до людей, про яких ми запитували: матері, власника авто дружини та тещі. Згодом дещо таки пояснив, а дещо все ж ні.

А будинок у Вересневому, за розповідями Крука, «сто років» будував його батько, але не сам службовець. Це при тому, що насправді батьки живуть у іншому будинку в селі Верхівськ неподалік Рівного.

Джерело "Четверта Влада".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні