В Україні скоротять виробництво солодощів

0
-5
В Україні скоротять виробництво солодощів
Українські підприємства кондитерської галузі змушені скорочувати виробництво солодощів та зменшити асортимент своєї продукції через надто високі ціни на газ.

Про це пише GreenPost.

22 грудня ціна газу на біржі вже перетнула межу в 73 тис. грн за тисячу кубометрів. Тому частина компаній галузі вже повідомили про намір повністю або частково згортати виробництво продукції.

«Кондитерські підприємства вже декілька місяців балансували на межі рентабельності через надвисокі ціни на газ і зростання вартості всіх інших складових собівартості продукції. Адже вартість газу в цьому році зростала щомісяця», — зазначив Олександр Балдинюк.

Якщо в січні 2021 року вартість газу становила 5,9 тис. грн, а вже минулого місяця виробники купували газ в середньому за цінами приблизно 40 тис. грн за тисячу кубометрів. А зараз ціна на газ становить аж 73 тис. грн. Тобто за рік вартість зросла у понад 12 разів.

«За вартості газу для виробничих потреб у 73 тис. грн за тисячу кубометрів кондитерським компаніям простіше взагалі згорнути виробництво, адже за такій собівартості продукція буде незатребуваною ні на внутрішньому, ні на зовнішніх ринках», — додав президент «Укркондпрому».

Водночас він не уточнив, які саме виробники анонсували призупинення виробництва.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні