Де на Волині найнижчий рівень вакцинації, та стримує область від переходу до «червоної» зони

0
1
Де на Волині найнижчий рівень вакцинації, та стримує область від переходу до «червоної» зони
У Волинській ОДА 22 жовтня відбулася розширена нарада, на якій обговорили ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції, та стан вакцинації на Волині. Про це повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

Згідно зі статистикою, найменший відсоток вакцинованих складають мешканці сіл та селищ, 10-15% щеплених є людьми старшого віку та від 2 до 16% вакцинованими є, власне, працівники апаратів міських, сільських, селищних рад територіальних громад.

За словами головного державного санітарного лікаря Волині Наталія Янко, таке ігнорування щеплень в умовах щоденного зростання захворюваності та летальних випадків від COVID-19 є проявом антивакцинації.

"Ми проводимо щеплення не для збільшення показників, а для зменшення захворілих та кількість смертей. На сьогодні ми маємо критичні дані – понад 500 захворілих та 16 летальних випадків на Волині", – зазначила заступниця голови ОДА Людмила Тимощук.

Наталія Янко також наголосила, що перехід області в "червону" зону стримує лише показник завантаженості ліжок.

"Майже 60% пацієнтів стаціонару - у важкому стані, та потребують кисню. Якщо і надалі в громадах не буде нічого робитись щодо дотримання карантинних заходів, вакцинації, медичні працівники змушені будуть перейти до сортування хворих і рятувати тих, хто має більше шансів на виживання", – застерегла Наталія Янко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні