Девальвація гривні: прогноз курсу долара на серпень

0
1
Девальвація гривні: прогноз курсу долара на серпень
Наприкінці серпня девальвація гривні в Україні відновиться, незважаючи на те, що зараз національна валюта помітно зміцнилась.

Валютний курс може знову повернутися до 27,5 грн за 1$. Про це Фактам повідомив кандидат економічних наук, незалежний експерт Олександр Хмелевський.

До падіння гривні в серпні призведе погіршення ситуації в економіці. Йдеться про зростання дефіциту зовнішньої торгівлі та відтік інвестицій.

На скорочення валютних резервів та посилення девальвації гривні вплине й той факт, що у вересні Україні доведеться повернути близько $5 млрд іноземних позик із відсотками.

Напруженою залишається ситуація й на зовнішньому ринку.

"Уже цього тижня відбудеться засідання Федеральної резервної системи США. Будь-яка заява одного з членів комітету щодо перспектив зростання ставок може обвалити фінансові ринки та зміцнити курс долара стосовно світових валют, зокрема й гривні", – впевнений Олександр Хмелевський.

Нині багато експертів одностайні в тому, що в серпні відбудеться падіння на світових ринках, що теж негативно позначиться на курсі гривні. Єдиним питанням залишається лише те, яка новина стане поштовхом до цього.

"Загострення політичного протистояння в Україні, наприклад, загроза розпуску Верховної Ради, відставка Кабміну чи голови Нацбанку, цілком можуть стати новинами, за яких курс гривні знизиться. Вплинути також може загострення на Донбасі чи різке збільшення кількості хворих на коронавірус", – пояснює експерт.

Почне знижуватися в серпні й пропозиція валюти, оскільки наприкінці місяця завершиться сезон відпусток.

"Поки сезон у розпалі. Люди продають валюту, яку збирали протягом року для того, щоб відпочити", – зауважує експерт.

У разі ж девальвації гривні продаж валюти з боку населення різко скоротиться.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні