Розвідка Естонії попередила про можливий напад РФ на Україну

0
-4
Розвідка Естонії попередила про можливий напад РФ на Україну
Розвідка Естонії заявляє про загрозу нападу РФ на Україну через Білорусь.

Білорусь є буферною зоною для Росії і виконує свої завдання на західному стратегічному напрямку, вважають в Естонії.

Естонська Служба зовнішньої розвідки опублікувала річний звіт, в якому допускається напад російських військ на Україну і країни Балтії через територію Білорусі. Про це пише Радіо Свобода з посиланням на керівника розвідки Міка Марана.

"Якщо Росія побачить, що протестувальники в Білорусі близькі до перемоги, тоді ми не можемо відкинути військове втручання Росії, оскільки Республіка Білорусь надзвичайно важлива для Росії в стратегічному плані", - йдеться в звіті.

За даними естонської розвідки, в результаті політичної кризи 2020 Білорусь стала військовим округом Росії, і зараз цей "білоруський військовий округ" становить безпосередню загрозу для своїх найближчих сусідів з НАТО.

Естонська розвідка вважає, що напад російських військ на Україну і країни Балтії з території Білорусі від потенційної загрози стає реальним.

"Зважаючи на географічне розташування та територіальне охоплення, Білорусь є необхідною буферною зоною для Росії і виконує свої завдання на західному стратегічному напрямку. Під час кризи або війни Росія може використовувати Білорусь як плацдарм і розмістити там свої війська, перекриваючи доступ НАТО в коридор Сувалки, який забезпечує рух в повітряному просторі сусідніх країн і налагодження наземного зв'язку з Калінінградською областю Росії", - вважають в Естонії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні