--> В Україні створюють Конгрес місцевої і регіональної влади | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні створюють Конгрес місцевої і регіональної влади

1
1
В Україні створюють Конгрес місцевої і регіональної влади
Президент Володимир Зеленський заявив про створення Конгресу місцевої і регіональної влади при президенті. Таку заяву він зробив в четвер, 25 лютого, під час засідання Ради розвитку громад і територій.

Метою Конгресу є поліпшення відносин між місцевою владою і офіційним Києвом.

"Відносини між центром і громадами повинні стати абсолютно новими, я б навіть сказав, якісно новими. Вони повинні бути конструктивними, прозорими і ефективними. Для цього ми створюємо Конгрес місцевої і регіональної влади при президенті України", - сказав Зеленський.

За його словами, Конгрес повинен стати майданчиком для діалогу і пошуку важливих державних рішень.

"Всім нам пора усвідомити, що центральна і місцева влада не конкуренти і не суперники, а партнери. Одна команда", - додав президент.

Також Зеленський закликав Верховну Раду прийняти зміни до Конституції в частині децентралізації.

"Ми повинні прийняти зміни до Конституції України щодо відносин між центральними і місцевими органами влади. Йдеться, зокрема, про інститут префектів і ліквідацію місцевих адміністрацій. Ми прагнемо, щоб низку питань в містах вирішували не чиновники в столичних кабінетах, а безпосередньо ті люди, які живуть в тих чи інших регіонах країни... Тому префекти контролюватимуть дотримання Конституції і законів України в кожній території і стануть запорукою унітарного устрою нашої держави", - сказав він.

Крім того, Зеленський доручив нардепам прийняти закон про місцеві референдуми.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще один трутень на наші податки.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні