Кардіолог назвав головну причину «молодих» інфарктів

0
5
Кардіолог назвав головну причину «молодих» інфарктів
Інфаркт - хвороба серця, яку прийнято асоціювати з літніми людьми.

Він є однією з основних причин смертей у всьому світі: за даними ВООЗ, від хвороб серця щороку помирають майже 18 млн людей. При цьому близько 80% передчасних інфарктів можна запобігти.

Однак останнім часом медики б'ють на сполох ще й через те, що серцевий напад значно «помолодшав». За словами доктора медичних наук, лікаря-кардіолога Юрія Конєва, одним з головних факторів, що впливають на виникнення інфаркту у молодих людей сьогодні, є нездорове харчування, пише changeua.

Саме шкідлива їжа, якою часто зловживають молоді люди, зокрема, фастфуд, сильно підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Експерт при цьому зазначає: найкращий варіант для профілактики утворення атеросклерозу - середземноморська дієта.

«Також варто вживати не менше 400 грамів зелені, овочів і фруктів на добу», - каже лікар.

Серед інших чинників розвитку інфаркту в молодості фахівець виділив малорухливий спосіб життя і порушений режим праці і відпочинку.

Кардіолог вважає, що молоді люди досить часто не сплять (або мало сплять) ночами, а до того ж люблять сходити куди-небудь «відтягнутися».

«Однак саме в темний час доби відбувається вироблення "поганого" холестерину, який якраз і є причиною появи атеросклерозу», - попередив доктор.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні