Чому лучани повинні платити за ремонт чужих труб?

0
-4
Чому лучани повинні платити за ремонт чужих труб?
За ремонт транзитних труб під будинками у Луцьку платять мешканці цих будинків.

Про проблему розповіли під час зустрічі голів ОСББ із міським головою та керівниками комунальних підприємств у середу, 3 лютого, пише Конкурент.

Зі слів лідерів об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, труби, які навіть не належать до будинкової мережі, часто прориває. А ремонтом повинні займатися самі мешканці, адже те, що знаходиться під їх будинками, не входить до відомства "Луцьктепла".

Питання транзитних теплотрас і трас гарячої води – це питання спільних ремонтів комунікацій, які не завжди підключені до будинків.

"Вони будинку не потрібні, але приходить ситуація прориву, і мешканці мають їх ремонтувати. За свій кошт. "Луцьктепло не бере жодної участі у їх ремонті. Виходить, підприємство заробляє на інших будинках, а на наших відшкодовує свої втрати", – нарікають мешканці.

У комунальному підприємстві від проблеми відхрестилися.

"Ми розмежовуємося з будинками на їх фундаментах. Підприємство на балансі не має жодного метра труби, яка розміщена у підвалах житлових будинків, тому коштів на їх обслуговування підприємство виділити не може. Ми обслуговуємо зовнішні мережі. Але якщо прийде час, і такі транзитні мережі хтось вирішить передати на баланс "Луцьктеплу", то підприємство змушене буде переглянути тарифи. І якщо зараз у нас тариф 1 847 гривень, а в Одесі, наприклад, 1 200, то після отримання на баланс цих мереж він може бути і більше 2 000 гривень. Ми маємо розуміти, що безкоштовно ці мережі ніхто ремонтувати не буде. ", – відповів директор підприємства Іван Скорупський.

Його слова викликали шквал обурення у залі. Ситуацію взявся коментувати начальник департаменту ЖКГ Микола Осіюк.

"На сьогодні ми вивчаємо це питання. Воно досить неоднозначне і досить гостре, тому що чітко на законодавчому рівні це питання не врегульоване. По даному факту ми проведемо окрему нараду, тому що кожна транзитна труба у місті влаштована по-іншому, і в рішенні має бути індивідуальний підхід. Я буду піднімати питання: коли проводиться капітальний ремонт внутрішньобудинкових мереж тепло- і водопостачання, обов'язково в цей проект має бути включена та труба транзитна. Ремонт буде на умовах співфінансування. У будинках, де вже пройшли ці ремонти, ми ще вивчимо питання", – підсумував Микола Осіюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні