Замало заплатила: пенсіонерці з Волині відрізали газ, бо проігнорувала рекомендований платіж

2
-3
Замало заплатила: пенсіонерці з Волині відрізали газ, бо проігнорувала рекомендований платіж
ТОВ “Волиньгаззбут” Володимир-Волинський ВР відключив газ пенсіонерці з Устилуга за те, що та не сплатила рекомендований платіж, а заплатила те що напалила за грудень місяць.

Інформацію про цей випадок розмістила Іванна Луценко у групі Барахолка Володимир., – передає Володимир.медіа.

“Де таке чути, щоб відключила газ за те, що не заплатити рекомендований платіж? До того всього причину написали -витік газу. Бабуся запитала, де витікає газ, на що слюсар не зміг дати відповіді, а просто сказав що потрібно сплачувати рекомендовану плату. Онук цієї бабусі їздив у наш газовий, то йому теж у трьох кабінетах сказали, що відключили за те, що не оплачено рекомендованим платежем. Кому ще по такій причині відключали газ? І у чий карман підуть гроші, щоб знов підключити? Бабуся у відчаї, не знає у які двері стукати”, – йдеться у повідомленні.

Рекомендований платіж не є обов’язковим і не може бути відображений як заборгованість за спожитий природний газ.

Згідно платіжок, жінка заплатила за використаний газ 4141, 94 грн. Рекомендований платіж становить 7909, 47 грн. За що має сплатити ще понад три з половиною тисячі пенсіонерка, невідомо.

Як і дивний сам процес відключення, зазначений у наряді, де дійсно вказується, що причиною є “витік газу до ПГ-4”. У такому випадку проблема усувається, а не відключається газопостачання.

У якій країні світу ще так вчиняють? Приходять під вигаданою причиною і відрізають газопостачання. Хоча споживачі природного газу, включаючи населення, не зобов’язані оплачувати регіональним газопостачальним компаніям (облгазспостач) так звані “рекомендовані платежі”, які вказуються в платіжках разом з вартістю використаного палива. Про це заявила Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та житлово-комунальних послуг (НКРЕКУ) в своєму роз’ясненні. Нацкомісія уточнила, що несплата рекомендованого платежу не є підставою для припинення подачі газу споживачам.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Газовий монополіст відчуваючи безвідповідальність як хоче так і шахраює!
Відповісти
пора ту контору палити
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні