У Нідерландах противники карантину спалили центр тестування на COVID-19

0
0
У Нідерландах противники карантину спалили центр тестування на COVID-19
Сили поліції для розгону демонстрантів змушені були використовувати водомети, коней, собак і кийки. В Ейндховені поліція застосувала сльозогінний газ.

Пише Кореспондент.

У Нідерландах поліція була змушена вдатися до спецзасобів, щоб розігнати протестувальників у центрі Амстердама і Ейндховена. Місцеві жителі виступають проти урядових заходів з боротьби з коронавірусом, зокрема проти комендантської години. Про це в неділю, 24 січня, повідомляє NOS.

У поліції повідомили, що були змушені використовувати водомети, кийки, а в Ейндховені ще і сльозогінний газ. Мітингувальники обох міст, в свою чергу, закидали правоохоронців феєрверками, в Ейндховені люди намагалися зводити барикади на шляху силовиків з велосипедів.

Зазначається, що протестні акції не були дозволені владою.

Як зазначає NOS, розгін демонстрантів спричинив масові заворушення в Ейндховені. Протестуючі почали підпалювати машини і грабувати магазини, біля місцевого вокзалу було призупинено дорожній рух.

Крім того, в місті УРК, розташованому в 80-ти кілометрах від Амстердама, підпалили мобільний центр для експрес-тестування громадян на COVID-19. Протестувальники запускали феєрверки в прибулих на місце співробітників правоохоронних органів, кидали скляні пляшки.

"Сьогодні ввечері діяла група бунтівників, які порушили мирний порядок в Урке. З поведінкою, як неможливо висловити словами. Від закидання камінням поліцейських машин і їх знищення до підпалу центру тестування на коронавірус", - йдеться в опублікованому в нідерладскіх ЗМІ прес-релізі поліції.

Повідомляється, що для приборкання натовпу, який розбушувався, поліцейські наряди були посилені службовими собаками.
Із 23 січня в Нідерландах в силу вступила комендантська година в усій країні з 21 до 4.30 ранку. Міра триватиме до 10 лютого. Поліція вже оштрафувала понад 3,6 тис. осіб за порушення комендантської години. Затримано 25 осіб.

За останніми даними, число хворих в країні виросло до 962 104 осіб.

Раніше в Берліні біля Бранденбурзьких воріт, 18 листопада, на демонстрації проти карантинних заходів поліція застосувала водомети.

Також повідомлялося, що в Парижі поліція під час зіткнень на акції протесту у вівторок, 17 листопада, застосувала сльозогінний газ і водомети.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні