Чому на Волині закрили половину автостанцій

1
-3
Чому на Волині закрили половину автостанцій
Автостанції, які діяли в невеликих населених пунктах Волині, зачинені. Поки що це відбулося на час карантину, як працюватимуть вони надалі і чи працюватимуть узагалі – невідомо.

У січні мешканців Любомльського району обурила новина: автостанція в Любомлі повністю зачинена. Ситуацією люди у фейсбуці та звинувачують в усьому місцеву владу. Втім насправді, місцева громада до такого рішення стосунку не має.

Місцеві автостанції на Волині належать ПАТ «Волинське обласне підприємство автобусних перевезень» (далі – «ВОПАС»). Голова правління компанії Інеса Корнейчук пояснила, що такий захід вимушений, пише ІА Волинські новини.

«Призупинена робота автостанції в зв’язку з карантинними обмеженнями і в зв’язку з обмеженими фінансовими можливостями підприємства, бо нам немає чим платити касирам і тому ми поки призупинили роботу. Нам перевізники гроші не дають за заїзд, тому дуже складно викрутитися з цієї складної ситуації», – пояснює вона причини такого рішення.

За її словами, поки що роботу автостанції призупинили тимчасово на час карантину. Проте наразі невідомо, як далі працюватиме підприємство.

«У зимовий період зовсім мало людей їздить і нам не вигідно. Касири не заробляють на себе, ми вимушені доплачувати їм до мінімалки, яка зросла до 6 тисяч, а з усіма нарахуваннями то 7,5 тисяч», – розповіла Інеса Корнейчук.

Вона переконує: взимку набиралося заледве 2 тисячі пасажирів на місяць, хоча в літній період було, що з Любомльської автостанції їхало 15 тисяч пасажирів. Проте це було буквально два місяці: у липні та серпні, з вересня уже відбувся спад пасажиропотоку. На автостанції донедавна працювало 4 людей, а з 1 січня – троє. Їх поки що відправили у відпустку без збереження зарплати.

«У нас збитки і ми не можемо утримувати не тільки цю, а й інші малі автостанції. Іваничі, Турійськ, Берестечко, Цумань, Шацьк не працюють. А ті, що працюють, теж мають збитки. Зараз дуже складний час, ніхто нам не допомагає, ніхто не позбавляє від податків, зарплата, мінімалка росте, тепло, електроенергія, газ дорожчають. Ніхто нам не допомагає. Ми зверталися і в облдержадміністрацію, і в місцеві ради – нічого. Субвенції за безкоштовний проїзд немає, за пільговиків ніхто не повертає кошти ні нам, ні перевізникам», – повідомила керівниця ПАТ «ВОПАС».

Донедавна на Волині працювало 20 автостанцій, зараз працюють 10-11, а решта – зачинені.

«Наша біда, що водії беруть пасажирів без квитків, а ми не можемо змусити всіх пасажирів іти в касу», – додає Інеса Корнейчук.

До слова, влітку ПАТ «ВОПАС» виставило на продаж три автостанції: у Цумані, Локачах і Рожищі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Доборолись
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні