У Москві затримали активістів, які намагалися розгорнути банер «Держава — терорист»

0
-2
У Москві затримали активістів, які намагалися розгорнути банер «Держава — терорист»
У Москві біля будівлі ФСБ затримали чотирьох активістів, які намагалися розгорнути банер з написом «Держава — терорист».

Пише НВ.

Затримані пов’язують акцію з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального.

За даними Медіазони, в акції брали участь члени Гражданского общества та Либертарианской партии: Володимир Кашпуров, Андрій Булкін, Віктор Цізман та Ілля Круцкіх.

Свідки інциденту повідомили, що двоєє активістів намагалися вивісити банер, двоє інших — знімали акцію, але затримали всіх чотирьох.

Затриманих повезли в ОВС, до них виїхав адвокат.

Затримані розповіли, що поліцейські намагалися розпитувати їх про «подробиці життя» і назвали антидепресанти одного з активістів «колесами».

За результатами спільного розслідування Bellingcat і The Insider, до якого залучили й самого Навального, ключову роль у його отруєнні зіграли співробітники спеціального підрозділу Інституту криміналістики ФСБ РФ.

Спецоперація проводилася групою з щонайменше восьми осіб, які стежили за опозиціонером з 2017 року.

Розслідувачі також з’ясували, що отруєння засновника ФБК у Томську могло бути вже не першим.

Через кілька днів після публікації розслідування глава Кремля Володимир Путін під час прес-конференції визнав стеження за Навальний, проте заявив, що, якби спецслужби РФ хотіли його вбити, то зробили б це.

Головний критик Кремля Олексій Навальний був отруєний 20 серпня в Росії нервово-паралітичною речовиною з групи Новачок. Такою ж речовиною в 2018 році отруїли колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочку в британському Солсбері.

Висновки про отруєння Новачком підтвердили три незалежні лабораторії в Німеччині, Франції та Швеції.

Організація із заборони хімічної зброї також виявила сліди речовини з групи Новачок в аналізах російського опозиціонера.

Олексію Навальному стало погано на борту літака Томськ-Москва 20 серпня. Лайнер здійснив екстрену посадку в аеропорту Омська, звідки опозиціонера в коматозному стані доставили в місцеву лікарню швидкої допомоги.

Через два дні політика евакуювали до берлінської клініки Шаріте. Через кілька тижнів після отруєння стан Навального покращився і його відключили від апарату ШВЛ.

Теги: Москва
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні