У Нідерландах виявили російських шпигунів

0
-5
У Нідерландах виявили російських шпигунів
Нідерланди оголосили персонами нон грата двох росіян, які працюють в посольстві Росії в Гаазі, їх зобов’язали покинути країну найближчим часом.

Повідомляє НВ.

За офіційною інформацією, один з російських дипломатів виявився офіцером розвідки. Він займався шпигунством в області технологій і науки. Крім цього, йому вдалося створити навколо себе велику мережу джерел, які працювали в нідерландському секторі високих технологій.

При цьому російський офіцер розвідки платив деяким особам за отриману інформацію.

У відомстві підкреслили, що другий російський розвідник також працював в посольстві Росії в Гаазі. Він допомагав своєму колезі в шпигунстві.

«Обидва офіцери розвідки були оголошені Міністерством закордонних справ "персонами нон грата". Це означає, що їм більше не дозволено працювати в якості дипломатів в Нідерландах, і їм незабаром доведеться покинути нашу країну», - йдеться в повідомленні.

Російська сторона поки не коментувала цю ситуацію.

Раніше, 9 грудня, влада Данії заарештувала громадянина Росії, викритого у шпигунській діяльності
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні