Сповідь через смартфон - не дійсна: роз'яснення

1
1
Сповідь через смартфон - не дійсна: роз'яснення
Незважаючи на безліч змін у світі, спричинених пандемією коронавірусу, священик не може сповідати через телефон. Про це пише gazeta.ua.

Тим не менше, на думку Святого престолу, священик може дати колективне звільнення від гріхів, наприклад, при вході до лікарняної палати чи лікарні.

Кардинал Мауро П'яченца пояснив ватиканській газет L'Osservatore Romano, що у разі телефонного дзвінка немає справжньої присутності того, хто кається, а тому звільнення від гріхів неможливе. У такій ситуації, на думку кардинала, є лише електричні вібрації, які відтворюють людські слова.

Також він додав, що Церква не залишає тих, хто хоче висповідатися, але не може цього зробити через хворобу. Наприклад, у закритих лікарняних палатах із пацієнтами, хворими на Covid-19. У таких випадках, відповідальний за парафію єпископ, може прийти в лікарню і дати через гучномовці чи без них колективне розгрішення тим, хто кається.

"Колективне звільнення дозволено, наприклад, біля входу в лікарняну палату з зараженими віруючими, яким загрожує смерть", - сказав П'яченца.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вы действительно представляете что творится в Украине?!
Мне кажется нам подставляют какие то лживые новости и мы часто не получаем новости из первых рук.
Перебрав много источников наткнулся на сайт https://ukrjizn.com/, где видно что журналисты показывают хоть какую то реальность в которой пребываем.
Очень важно в современном мире отбирать качественные средства массовой информации.
Вот еще одна актуальная статья, которая меня задела: https://ukrjizn.com/xreshhennya/

Надеюсь Вам станет полезной.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні