--> Волинянин посмертно став Героєм України | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинянин посмертно став Героєм України

0
0
Волинянин посмертно став Героєм України
Почесне звання Президент України Володимир Зеленський присвоїв солдату батальйону «Айдар», лучанину Ігорю Філіпчуку.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю:
Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» ФІЛІПЧУКУ Ігорю Ярославовичу – солдату (посмертно)», - йдеться у відповідному указі президента.

Підбивши ворожий танк Ігор врятував багатьох бійців-побратимів та захистив позиції. Він тричі виходив із укриття, щоб вистрілити з РПГ, на третій раз вже пошкоджений танк вистрілив у відповідь.

Ігор Філіпчук народився в с. Пожарки, Рожищенського району. Проживав з батьками у Луцьку. Їздив на українсько-білоруський кордон, охороняв гродмадський порядок у групі швидкого реагування Самооборони Майдану Волині.

Загинув 14 серпня 2014 р. у боях біля села Хрящувате, Краснодонського району, Луганської області. Підбивши ворожий танк Ігор врятував багатьох бійців-побратимів та захистив позиції. Він тричі виходив із укриття, щоб вистрілити з РПГ, на третій раз вже пошкоджений танк вистрілив у відповідь.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні