Дослідили, у який період хворі на Covid-19 максимально заразні

0
2
Дослідили, у який період хворі на Covid-19 максимально заразні
Вчасна самоізоляція має вирішальне значення для профілактики поширення коронавірусної інфекції. Люди з Covid-19 максимально заразні у перші 5 днів після появи симптомів.

Можливість хворих передавати вірус залежить від того, наскільки він життєздатний, свідчать результати дослідження в Lancet.

"Людей потрібно закликати ізолювалися, щойно в них виникнуть найменші симптоми. Доки хворі чекають на результати тестів, вони проходять найбільш "заразну" фазу", - зазначив один із авторів спостереження Мюге Чевік.

Дослідники брали зразки із горла хворих до 9 днів після появи в них симптомів і потім розмножували вірус. Виявилося, що кількість частинок РНК вірусу в зразках досягала максимуму на момент появи симптомів чи впродовж 5 діб після перших їх проявів.

Крім того, неактивні фрагменти РНК вірусу знаходили в горлі та носі в середньому до 17 днів після появи симптомів. Попри те, що неактивні фрагменти довго зберігаються в організмі, активних часток вірусу не знайшли вже після 9 днів від появи симптомів. Тобто більшість хворих менш заразні в цей період.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні