Поліція хоче узаконити обов'язкову сезонну зміну шин

0
2
Поліція хоче узаконити обов'язкову сезонну зміну шин
Заступник керівника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький вважає, що питання сезонної зміни шин потрібно врегулювати на законодавчому рівні, пише avtomir.ua.

Напередодні кожної зими водії діляться на кілька таборів - одні змінюють літні шини на зимові, а інші вважають це необов'язковим. І є треті, хто використовує всесезонні шини. На щастя, більшість водіїв усвідомлюють важливість сезонної зміни шин. Але ті, хто ігнорує цю необхідність, у рази збільшують шанси потрапити в ДТП.

«На жаль, до цього дня в нашій державі на законодавчому рівні не врегульовано питання сезонної заміни шин. Існують вимоги тільки щодо їх якості. Україна входить до числа тих країн, в яких зимові шини не є обов'язковими. Але порівняйте українські зими і італійські, іспанські або французькі.

Наш клімат істотно відрізняється, і взимку у нас зазвичай значно нижчі температури. Нам варто переймати кращий досвід у сфері безпеки дорожнього руху. Так, введення на законодавчому рівні обов'язковості зміни літніх шини на зимові може істотно поліпшити ситуацію на дорогах України в холодний період і зменшити кількість ДТП", - вважає Олексій Білошицький.

Практична реалізація планів Олексія Білошицького викличе масу дискусій, оскільки в різних регіонах України клімат має свої особливості. На півдні, наприклад, іноді взимку і морозів-то не буває, не кажучи вже про сніг, а десь у Карпатах зима бушує в повну силу. Але з тим, що врегулювати це питання на законодавчому рівні потрібно, важко не погодитися.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні