Чому при Covid-19 не можна приймати антибіотики? Пояснення Комаровського. ВІДЕО

0
-5
Чому при Covid-19 не можна приймати антибіотики? Пояснення Комаровського. ВІДЕО
Український педіатр Євген Комаровський розповів, чому виникає пневмонія, як її лікувати, та пояснив, чому ні в якому разі не можна пити антибіотики з метою профілактики запалення легень. Про це він розповів на своєму каналі в YouTube, - пише Главком.

«Побутує хибна думка: якщо при вірусній інфекції приймати антибіотики, то ми таким чином уникнемо ускладнень. Насправді цього не буває, навпаки стає ще гірше. Якщо при вірусній інфекції ми приймаємо якийсь антибіотик, то завжди знайдуться бактерії, котрі вціліють після його прийому. Це не працює, це неефективно. Крім того, за деякими даними, профілактичне призначення антибіотиків при вірусних інфекціях у 6-9 разів збільшує шанс розвитку бактеріальної пневмонії», – пояснив лікар.

Євген Комаровський зауважив, що, на його думку, лікарі призначають антибіотики, адже велика кількість людей переконані в тому, що вони рятують від усього.

«І якщо лікар не призначив антибіотики, а потім виникло запалення легень, то це вина лікаря, адже він вчасно не прописав потрібні ліки. Ще один момент – робота страхових компаній, які відмовляються покривати витрати, адже теж звинувачують медиків у тому, що вони вчасно не призначили антибіотик… Саме ці юридичні аспекти, страхи, нерозуміння, незнання призводять до того, що антибіотики призначають масово. А зараз ситуація набрала катастрофічного розміру», – наголосив лікар.

Комаровський нагадав, що звичайний клінічний аналіз крові показує, чи йдеться про вірусну інфекцію чи про бактеріальну.

«Побутує ще одна хибна думка – про те, що навіть при підозрі на запалення легень потрібно пити антибіотики. Це теж невірно… Коли в дитини соплі, температура й на знімку щось побачили, але незрозуміло, чи це пневмонія, то необов’язково призначати антибіотики, якщо немає дихальної недостатності. Завжди можна добу-дві поспостерігати, здати аналіз крові… Будь-якому лікарю простіше призначити антибіотик або й два. Однак лікар не повинен слухатися людей, він має приймати відповідальні рішення. Закликаю, ніколи не випрошуйте антибіотик: при коронавірусній інфекції антибіотик – це останнє, чим лікуються», – резюмував він.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні