Уряд хоче узаконити примусове годування в'язнів

1
0
Уряд хоче узаконити примусове годування в'язнів
Кабінет міністрів пропонує примусове годування та тримання під вартою засуджених, які оголошують голодування. Але лише тоді, якщо у цьому є медична необхідність.

Відповідне рішення уже ухвалили на засіданні уряду 4 листопада.

"Європейський суд визнає, що застування заходу, що має терапевтичну необхідність відповідно до встановлених принципів медицини, загалом не може розглядатися як нелюдський і такий, що принижує гідність. Водночас спосіб годування особи має відповідати принципам гуманізму", - йдеться у пояснювальній записці.

Ухвалювати застосування примусового годування буде слідчий суддя. Якщо ухвала судді відсутня - така міра залишається суворо забороненою. Крім того, клопотання про примусове годування має містити короткий виклад обставин, які передували відмові засудженого від їжі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
КОРМИТИ БУДУТЬ помиями чи гімном ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні