--> На Хелловін українці зможуть побачити «блакитний» Місяць | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Хелловін українці зможуть побачити «блакитний» Місяць

0
1
На Хелловін українці зможуть побачити «блакитний» Місяць
Вночі 31 жовтня на небі можна буде побачити "блакитний" Місяць, яким називають друге повнолуння. Про це повідомляє "Урядовий кур’єр".

Зазначається, що зазвичай буває 12 повних місяців на рік, але в 2020 році таких явищ загалом буде 13. Зокрема, цієї суботи, 31 жовтня, о 05:49 з’явиться повторна фаза повного Місяця за останній календарний місяць.

При цьому спеціалісти рекомендують використовувати бінокль або телескоп, щоб розглянути кратери в західній частині Місяця в п'ятницю або в східній у суботу. Відомо, що в найповнішій фазі світило зможуть розгледіти лише жителі Східної Європи, Близького Сходу та Східної Африки.

Після заходу Сонця "блакитний" Місяць розташується в 4 градусах на південний схід від Марса – досить близько, щоб можна було спостерігати ці небесні тіла разом за допомогою бінокля.

Як повідомляють фахівці, Місяць, який зійде над Землею 31 жовтня, називають "блакитним", але його колір залишиться тим самим. Проте іноді супутник Землі дійсно може приймати легкий блакитний відтінок, оскільки це обумовлено оптичним ефектом. Найчастіше такий відтінок можна побачити під час великих пожеж або вивержень вулканів, коли дим або пил застеляють небо.

Проте "блакитний" Місяць є відносно рідкісним явищем, оскільки в середньому він з’являється кожні 2,4 року. Востаннє таке явище можна було побачити в січні й березні 2018 року.

Крім того, 31 жовтня на небі можна побачити й інше астрономічне явище – мінімісяць. У цей час супутник віддалиться від Землі на максимальну відстань, тому світило виглядатиме найменшим у році.

Також уже наприкінці наступного місяця, 30 листопада, жителі Землі стануть свідками місячного затемнення, яке буде останнім у 2020 році.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні