--> На Волині ліцей переплатив 335 тисяч гривень за харчі для учнів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині ліцей переплатив 335 тисяч гривень за харчі для учнів

0
-1
На Волині ліцей переплатив 335 тисяч гривень за харчі для учнів
Господарський суд Волинської області задоволив позов Луцької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Західного офісу Держаудитслужби до Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні та господарського товариства й визнав недійсними результати торгів та договір на поставку продуктів харчування для учнів ліцею на суму понад 1,3 млн гривень.

Прокурори з'ясували, що навчальний заклад за наслідками проведення закупівлі уклав із суб’єктом господарювання договір поставки риби для дітей.

Водночас, під час проведення торгів тендерний комітет безпідставно відхилив пропозицію іншого учасника, яка на понад 335 тис. грн була дешевшою від пропозиції переможця, що суперечить вимогам Закону України «Про публічні закупівлі» та призвело б до нераціонального та неефективного використання бюджетних коштів.

Окрім того, тендерна пропозиція переможця торгів не відповідала умовам тендерної документації, адже підприємство не підтвердило наявності достатньої кількості продукції та холодильного обладнання для її зберігання.

Втрутившись у ситуацію, у суді прокурори домоглися визнання результатів торгів і договору поставки недійсними та попередили таким чином незаконне витрачання бюджетних коштів на закупівлю продуктів харчування для дітей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні