Кліматолог пояснила, чому в Україні міліють водойми і зникає риба

0
-4
Кліматолог пояснила, чому в Україні міліють водойми і зникає риба
Цього літа в багатьох регіонах, коли температура досягала 30-35 градусів, опадів не бувало протягом 60-70 днів.

У зв'язку зі зміною клімату, термічного режиму і вологості в Україні міліють водойми, в них зникає риба.

Про це заявила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, передає Главред.

"Зростання температури в холодний період призводить до зміни структури опадів: вони випадають переважно у вигляді дощу, а не снігу. Як наслідок - стійкий сніговий покрив не утворюється. А наші річки мають переважно снігове живлення. Отже, якщо снігу немає, річка не отримує достатньо води, і та волога, що є, випаровується при високих температурах. В результаті цього року пересохли не тільки маленькі річки, а й великі", - сказала вона.

"До того ж, не просто зменшується обсяг води в річках, а й підвищується температура води. А це призводить до зменшення в ній кисню, а як результат - загибелі риби і цвітіння водоростей. Крім того, збільшуються витрати на очищення води, щоб вона стала питною", - підкреслила Балабух.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні