Україні дадуть 100 млн євро на дороги

0
1
Україні дадуть 100 млн євро на дороги
Польський уряд виділив Україні €100 млн на модернізацію українських доріг.

Реалізація цього договору між державами допоможе покращити стан під'їзних доріг до пунктів пропуску, заявив президент України Володимир Зеленський на брифінгу в Одесі.

"Працюємо, щоб покращити стан під'їзних доріг до пунктів пропуску з українського боку. Це наше домашнє завдання. Нові можливості тут відкриває реалізація договору між нашими урядами щодо кредиту у 100 млн євро на умовах пов'язаної допомоги. Ми прагнемо, щоб найближчим часом перевізники і ті, хто подорожує, не відчували ніякої різниці, в'їжджаючи з території Польщі на автошляхи нашої України", — зазначив президент.

За словами міністра Кабінету міністрів Олега Немчінова, 60 млн підуть на ремонт та облаштування доріг, 40 млн - на облаштування пунктів перетину на кордоні, передає кореспондент Укрінформу.

"Зрозуміло, що кредит надзвичайно вигідний, тому що він на 30 років, 5 років – пільгового періоду, відсоткова ставка 15% - це дуже хороша ставка. І ми ж розуміємо, що 100 млн євро – це понад 3 млрд гривень для двох областей Львівської і Волинської, левова частка, звичайно, на Львівську, це дуже великі вкладення в дорожнє будівництво. 60 млн євро буде використано для підходів до пунктів перетину, 40 млн євро – на самі пункти перетину. Українська держава погашатиме лише ПДВ, це близько 20%", - сказав Немчінов.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні