--> На Ягодині ростуть черги | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Ягодині ростуть черги

0
-11
На Ягодині ростуть черги
Здійснення пропускних операцій митниками сусідньої держави суттєво сповільнилося. Про це повідомляє Волинь.ком.

Черги, які утворюються на українській стороні митного пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ», виникають через карантинні заходи та обмеження, які запровадили в Республіці Польща.

Станом на 15 вересня в чергах перебувають транспортні засоби, які вже оформлені службовцям митного пункту пропуску «Ягодин». Натомість суміжна сторона перейшла на режим вантажного пропускного коридору, що й спричиняє скупчення автомобілів на українській стороні, – повідомив речник Волинської митниці Держмитслужби Віталій Лопошук.

Крім того додаткова затримка в часі виникає через робочий графік служби фітосанітарного огляду Республіки Польща. А саме – це відомство працює у будні з 9:00 до 18:00. Відповідно транспорт, який потребує цього огляду, але прибуває на митницю ввечері в п’ятницю змушений чекати ранку понеділка. Що не сприяє зменшенню скупчень автомобілів.

«Митний пост «Ягодин» працює в штатному режимі. Наразі пропускна здатність вантажних транспортних засобів сягає понад 400 одиниць за добу. Затримок при оформленні автомобілів немає», – розповів Віталій Лопошук.

Посадові особи Волинської митниці працюють над введенням електронної черги вантажних автомобілів та створення буферної зони для транспорту, який чекає на в’їзд в Республіку Польща.

На митниці радять охочим перетнути кордон з Польщею по можливості не робити це зранку, адже саме в цей період доби випадає найбільше навантаження на пункти перетину кордону.

Також інформацію про розмір автомобільної черги на виїзд з України кожні три години публікують на сторінці Західного регіонального управління ДПСУ у Facebook.

Крім того рекомендують завантажити мобільний додаток «Камери кордону» (AppStore, PlayMarket), щоб відстежувати інформацію про завантаженість пунктів пропуску, як з української, так і з польської сторони. У цьому додатку вказані також контакти чергових з усіх пунктів пропуску, яким ви можете зателефонувати, щоб дізнатись оперативну інформацію про черги.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні