У волинській лікарні хірургічне відділення стало приймальнею для хворих коронавірусом. ВІДЕО

0
2
У волинській лікарні хірургічне відділення стало приймальнею для хворих коронавірусом. ВІДЕО
У хірургічному відділенні Нововолинської лікарні зробили приймальні пункти для пацієнтів з підозроюю на Ковід-19. Відтак, заразитися коронавірусом може будь-хто, хто звернеться за медичною допомогою.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу
">Аверс.

Наразі у медзакладі у рамках президентської програми "Велике будівництво" проводять ще й ремонтні роботи, відтак штукатурять стіни у розпал карантину. Однак, як зазначається у сюжеті, цей ремонт є такими собі відкритими дверима для інфекції у місті. Адже на сьогодні на карантин у лікарні закрито аж три відділення. Тому пацієнтів із підозрою на ковід приймають у хірургічному відділенні, фактично не ізолювавши його від інших хворих. В одних і тих же коридорах опиняються хворі на коронавірус та усі інші.

Нагадаємо, першим про такий безлад заговорив лікар-хірург Магомед Магомаєв. Він розповів, що у медзакладі хворих з підозрою на ковід везуть в хірургічний санпропуск, викликають туди спеціалістів для консультації і кладуть пацієнтів в інфекцію, терапії чи хірургію. Хоча за законом таких хворих повинні везти в інфекційне відділення, де визначають: коронавірус чи інша патологія.

До того ж, за словами лікаря, у хірургічному відділенні знаходиться перев’язочна, де надається допомога амбулаторним хворим. Однак, коли привозять хворого з підозрою на ковід, санпропуск закривають й іншим доводиться чекати, адже лікарі не можуть зайти в перев’язочну.

Розповів Магомед Магомаєв і про те, що через карантин у лікарні вже четвертий місяць закриті три відділення – фізіотерапії, денного стаціонару та психоневрології. А працівників керівництво відправило у відпустку. Все би нічого, але відпочивати стільки часу без зарплати медикам зовсім не весело.

Про ці та інші проблеми медзакладу лікар-хірург розповів під час позачергової сесії Нововолинської міської ради. Однак частина керівництва медзакладу навіть почала хаяти хірурга.

Тоді депутат Володимир Шаповал поцікавився, скільки лікарів та медсестер знаходяться у відпустках за власний рахунок. Однак, повноцінної відповіді так і не отримав, оскільки розмова змістилася у політичну площину та перетворилася на такий собі балаган.

Радник мера Володимир Рожелюк дозволив собі назвати активістів та помічників нардепа Ігоря Гузя, які прийшли на позачергову сесію, "зборищем".


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.