На городі волинянки росте тютюн, який проріс з насіння через 20 років. ФОТО

0
3
На городі волинянки росте тютюн, який проріс з насіння через 20 років. ФОТО
На краю городу у селі в Луцькому районі росте тютюн. Насіявся сам після того, як там розібрали старий хлів.

Про це пише Конкурент.

На краю городу у селі в Луцькому районі росте тютюн. Насіявся сам після того, як там розібрали старий хлів. Скільки пролежало тут насіння і скільки йому років, достеменно невідомо, однак, як розповіла жителька села, на чийому подвір’ї виріс тютюк, з цього часу пройшло не менше двох десятків років.

"Я не одразу зрозуміла, що це за рослина. Тютюн цвіте блідим жовтим кольором. Квіти нагадують дзвіночки. Листя тутюну дещо липке і пахне гидко. Хочеться одразу вимити руки. Проте запах навіть після мила тримається ще добру годину", – розповіла жінка.

Каже, не стала виривати рослину. Дивується, що насіння проросло через багато років.

У родині ніхто не курить. Тож посмакувати тютюном приходить сусід. Каже, давно не куштував такого тютюну. Той, мовляв, міцний і добрий. Чоловік навіть не встигає правильно висушити листя. Бо робить це над плитою, бо так швидше. Робить цигарки старим перевіреним способом – закручуючи тютюн у газету.

Господиня обійстя, де росте рослина розповіла, що тютюн нищити не буде. Нехай росте, каже. Він для неї, як пам'ять про ті часи, коли дідусь робив цигарки. Для нього то був справжній ритуал: подрібнював сухе листя, брав підготовлений шматок газети, акуратно насипав тютюн, скручував, облизавши папір – цигарка готова.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні