--> Українцям дозволять раніше 60 виходити на пенсію, але є умови | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українцям дозволять раніше 60 виходити на пенсію, але є умови

1
0
Українцям дозволять раніше 60 виходити на пенсію, але є умови
Вийти на пенсію можна буде раніше, ніж у 60 років. Ця норма закладена у законодавстві. Утім, претендувати на таке право можуть не всі.

Які умови треба виконати аби раніше піти на заслужений відпочинок, повідомляє "ТСН".

Диспетчерка Олена від машин боронить місця для маршруток і стежить аби вчасно відправлялися із зупинки. До роботи диспетчером жінка працювала в школі, а ще дівчиною починала на ткацькій фабриці. За її словами, усі записи в трудовій – офіційне працевлаштування. Має вже близько 45 років стажу. Місяць тому, коли Олені виповнилося 60, жінка отримала право оформити пенсію.

Заслужений відпочинок в Україні стає можливим ще до досягнення 60-річного віку. Як цим правом скористатися, пояснює колишній заступник керівника Пенсійного фонду Микола Шамбір.

"Коли людина має 40 років стажу, то вона має право виходити на пенсію незалежно від віку", - каже чиновник.

У Мінсоцполітики кажуть, що ця норма запрацює на фінальному етапі пенсійної реформи – від 2028 року. Якщо порахувати, то першими скористатися цим правом зможуть українці, яким зараз 50-52 роки.

Утім, йти на пенсію у працездатному віці буде не вигідно, як пояснює економіст Григорій Кукуруза.

«Залишаючись на ринку праці, ви отримуєте втричі більше. Пенсійні виплати не змусить вас добровільно покинути роботу. У нас зростає продовжуваність життя – від 60 до 75. За рахунок медичного, технологічного прогресу вона лише продовжуватиме зростати», – каже економіст Ukraine Economic Outlook.

Думку експерта поділяє поділяє Раїса Миколаївна. Колишня економістка нині керує ОСББ в Теребовлі Тернопільської області. За її словами, до пенсії їй ще п’ять років. Коли її оформить здавати трудову книжку не збирається.

«Якщо людина 40 років пропрацювала і втомилася, то, будь ласка, хай йде. Наприклад, зі мною працює бухгалтер, їй 66 років. В неї ще стільки енергії. Таку людину на пенсію не можна відправляти», – каже голова правління ОСББ Раїса Миколаївна.

Піти достроково на пенсію зможуть як жінки, так і чоловіки. Та для раннього заслуженого відпочинку одного бажання замало, і стаж докупити – не можливо. Його треба заробити.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А молоді люди через отаких "енергійних пенсіонерів" змушені роботу по закордонах шукати.
А держава иає виплачувати гідну пенсію щоб пенсіонери не шукали підробітку!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні