На створення українського кіно у 2020 році передбачено 450 млн грн – Держкіно

0
1
На створення українського кіно у 2020 році передбачено 450 млн грн – Держкіно
У 2020 році бюджет Державного агентства України з питань кіно на кіновиробництво становить 450 млн грн.

Про це у відповідь на запит УНН повідомили в Держкіно.

“Урядом України у держбюджеті на 2020 рік на розвиток кінематографічної галузі було передбачено близько 750 млн грн. Проте у зв’язку із карантинними заходами та секвестром бюджету (внесенням змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік”), асигнування загального фонду бюджетної програми КПКВК 3806030 “Державна підтримка кінематографії”, тобто весь бюджет Держкіно на кіновиробництво, були зменшені до 450 млн грн”, - йдеться у відповіді на запит.

Вказано, що також, згідно з КПКВК 3806060 “Гранти Президента України молодим діячам мистецтва для створення і реалізації творчих проектів в сфері кінематографії та премії за видатні досягнення у галузі кінематографії”, - передбачені видатки на суму 0,2 млн грн.

Зазначається, що у 2019 році на підтримку кінематографії спрямували 434 млн грн. З них 385 млн грн витратили на виробництво та розповсюдження кінофільмів, а ще 44 млн - на проведення кінофестивалів в Україні та за кордоном, кіноконференцій, днів кіно тощо. Ще 5 млн грн витратили на популяризацію національних фільмів, шляхом повної або часткової оплати проведення творчих зустрічей, презентацій, прем’єрних показів та реклами.

Нагадаємо, 13 квітня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на позачерговому засіданні ВР представив "бюджет надзвичайної ситуації", який розробили через пандемію COVID-19.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні