У МОЗ пояснили, як визначають, який регіон виходить з карантину, а який ні

0
4
У МОЗ пояснили, як визначають, який регіон виходить з карантину, а який ні
Очільник МОЗ Максим Степанов пояснив, як визначався один з показників для виходу з карантину.

Зокрема під час брифінгу 22 травня глава МОЗ розповів про показник інцидентності, який наразі повинен становити менше ніж 12 осіб на 100 тис. населення, пише "Українська Правда. Життя".

"Показник інцидентності – це показник, який розраховується як кількість інфікованих за останні сім днів на сто тисяч населення.

Наприклад, у Чернівецькій області такий показник сягає 36.

Коли ми визначали кількісну ознаку цього показника, то брали за основу показник 11 травня – коли запроваджувався перший етап пом'якшення карантину.

Потім зробили коефіцієнт міцності – здатність нашої системи охорони здоров'я надавати відповідну допомогу, завантаженість ліжок.

Таким чином вийшли на показник 12 – він достатньо адекватний, зрозумілий і відповідає тій стратегії стримування, яку обрала Україна", – пояснив міністр.

У міністерстві зазначили, що окрім Чернівецької області є й інші регіони, які перевищують цей показник.

За цими даними перейти на другий етап виходу з карантину не можуть 11 областей, серед них: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Хмельницька, Чернівецька, а також Київ та Київська область.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні