Судитимуть директора волинського підприємства, яке забруднило землю відходами

0
16
Судитимуть директора волинського підприємства, яке забруднило землю відходами
Перед судом постане директор підприємства, яке спричинило забруднення землі відходами.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Волині.

Прокурори Ківерцівського відділу Маневицької місцевої прокуратури, встановивши факт зволікання працівників поліції із розслідуванням, завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні про вчинене начальником виробництва одного із приватних підприємств району забруднення земель відходами та іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров`я людей та довкілля.

Слідство встановило, що посадовець господарського товариства, яке займається виробництвом деревного вугілля, порушив вимоги Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища» та допустив забруднення земельної ділянки у селі Журавичі Ківерцівського району залишками продуктів переробки деревини, деревною смолою та твердими побутовими відходами.

Унаслідок цього в ґрунті значно перевищено вміст шкідливих речовин, що спричинило небезпеку для життя, здоров`я людей та довкілля.

Посадовця обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 239 КК України, й міру покарання йому визначить суд.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
16

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні