Волинянин, на якого склали протокол за «п'яне» водіння, уник покарання завдяки карантину

0
6
Волинянин, на якого склали протокол за «п'яне» водіння, уник покарання завдяки карантину
Суд розглянув протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності пенсіонера, який керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

Про це йдеться в постанові Любомльського районного суду від 27 квітня, пише "Район.Любомль".

Інспектором Любомльського ВП ГУНП у Волинській області складені протоколи проте, що чоловік 9 січня о 12:30 по вулиці Володимирській в місті Любомль в порушення п.2.9.а. Правил дорожнього руху керував автомобілем «Чері» в стані алкогольного сп`яніння.

Він же при тих же обставинах вчинив злісну непокору законним вимогам працівників поліції при виконанні ними службових обов`язків, шарпаючи працівників поліції за формений одяг.

Ознаки складу передбачених правопорушень в діях чоловіка вбачаються з матеріалів справи: протоколів про адміністративні правопорушення, адміністративне затримання, висновку щодо результатів медичного огляду від 9 січня 2020 року, письмових пояснень порушника, свідка, відеозапису події, рапортів інспекторів Любомльського відділу поліції.

При вирішення питання про відповідальність водія встановлено таке: події, про які йдеться в протоколі, мали місце 9 січня. Цього ж дня щодо водія було складено протоколи про адміністративні правопорушення. Відтак термін для накладення стягнення збігав 9 квітня 2020 року.

У суд справа надійшла 10 січня 2020 року, до розгляду була призначена на 27 січня. Цього дня чоловік подав заяву про відкладення розгляду справи, розгляд справи було відкладено на 2.03.2020 року, у зв`язку із наданням терміну для залучення захисника на 23.03.2020 року. В цей день захисниця подала до канцелярії суду клопотання про відкладення розгляду протоколу і виклик свідків. Також у поданому клопотанні просила розгляд справи відкласти на термін до завершення обмежувальних протиепідемічних заходів і проводити у її присутності та присутності водія.

Постановою КМ України від 11.03.2020 року № 211 (в редакції від 16.03.2020 року) з 12 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року на усій території України установлено карантин. За таких обставин розгляд протоколу було відкладено на 30.03.2020, 6.04.2020 року. У зв`язку зі продовженням карантину на території України розгляд справи відклався на 27.04.2020 року.

Цього дня захисниця подала до канцелярії суду клопотання про закриття провадження в справі і розгляд справи за її та водія відсутності.

Згідно п.7 ст.247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю у зв`язку із закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення термінів, передбачених статтею 38 цього Кодексу.

Суд постановив провадження в справі про адміністративні правопорушення, передбачені ч.1 ст.130, ст.185 КУпАП, щодо водія закрити за збігом терміну для накладення стягнення. Вилучене посвідчення водія повернути водію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні