На Волині львів'янин інсценував крадіжку власного авто

0
-3
На Волині львів'янин інсценував крадіжку власного авто
На Волині поліція викрила жителя Львівщини у завідомо неправдивому повідомленні про злочин та наданні неправдивих показів.

Про це повідомляє пресслужба поліції області.

На початку лютого до Іваничівського відділу поліції із заявою звернувся 47-річний житель Львівської області. Чоловік повідомив про незаконне заволодіння транспортним засобом Renault Magnum, котрий знаходився на автостоянці селища Іваничі. За цим фактом слідчі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

У рамках досудового розслідування поліцейські з’ясували, що факту незаконного заволодіння автотранспортом не було, а заявник умисно вчинив завідомо неправдиве повідомлення про злочин.

Окрім того, під час допиту у якості потерпілого, 47-річний львів’янин, котрий письмово попереджений про кримінальну відповідальність за ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України достовірно знаючи, що факту незаконного заволодіння автотранспортом не було, надав органам досудового слідства інформацію про злочин та засвідчив власним підписом правильність своїх показань.

За цими фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та за ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення зловмиснику про підозру у скоєних злочинах. Триває досудове слідство.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні