Готуємося до Великодня: рецепти тортиків

0
-2
Готуємося до Великодня: рецепти тортиків
«Хатка» з вишнями

Для тіста: перетерти на крихту 3 скл. борошна й 250 г маргарину, додати 350 г сметани. Готове тісто поставити в холодильник на 1 год. З цієї порції має вийти 10 трубочок з дрильованими вишнями. Кілька трубочок можна начинити маком. Тісто тоненько розкачувати і загортати начинку, як у налисниках.

Крем сметанний: 350 г сметани збити з 1 скл. цукру. Трубочки викладати пірамідкою: нижній шар – 4 шт., потім – 3 і т. д. Зверху можна притрусити натертим шоколадом, кокосовою стружкою, або ж «помалювати» глазур’ю.

До речі, з такого тіста готують «Наполеон».


Тортик різнокольоровий

Для одного коржа знадобиться: 3 яйця, о,5 скл. цукру, 1 скл. борошна, 0,5 ч. ложки соди (погасити оцтом).

У перший корж додати 2 ст. ложки какао, у другий – 0,5 скл. макової маси, у третій – пачку сухого вишневого киселю або желе. Тісто виливати на форму, вистелену папером для випікання.

Крем приготувати на власний смак – сметанний або заварний. Можна додати какао.


«Спартак»

Для тіста: у сухій мисці вимішати 350 г борошна, 5 г соди, 30 г какао, відставити. На паровій бані розтопити 100 г масла, 70 г меду, 5 г соди і 150 г цукру, збитого з 2 яйцями. З’єднати обидві маси і замісити тісто. Поставити на 20 хв у холодильник. Потім сформувати шість кульок. Тоненько їх розкачувати на вощений папір, поколоти виделкою і випікати на декові 7 хв за 180°.

Для крему: 2 яйця збити з 130 г цукру, додати пачку ванільного цукру, 30 г крохмалю і влити 600 мл холодного молока. Заварити й охолодити. Збити з 200 г м’якого масла.

Кожен корж змащувати кремом і посипати змеленими горіхами. Зверху можна оздобити помадкою.


«Королівський»

Для коржа: 10 білків збити з 240 г цукрової пудри, доки маса не побіліє. Додати 25 г крохмалю, вимішати лопаткою. Потім всипати 400 г посічених горіхів, гарно перемішати і викласти на велике деко, вистелене пекарським папером. Розрівняти й випікати 25 хв за 180°.

Охолоджений пляцок розрізати на три частини уздовж, порівняти краї.
Для крему: 10 жовтків збити з 160 г цукрової пудри, додати 100 г холодного молока. Масу вимішати й заварити. Охолоджену суміш збити з 200 г м’якого масла, всипати через ситечко 2 ст. ложки какао. Додати кілька крапель улюбленої есенції і збити до однорідної маси. Перемастити коржі й обмастити боки. Посипати покришеним печивом, горіхами і тертим шоколадом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні