Що буде із клінікою Eurolab, яка приховала позитивні тести на коронавірус

1
-8
Що буде із клінікою Eurolab, яка приховала позитивні тести на коронавірус
Заклади охорони здоров’я, до яких належать і приватні клініки та центри діагностування, зобов’язані повідомляти про позитивні результати тестів на коронавірус. Якщо установа цього не зробила — випадок одразу розслідується. Якщо подібний випадок повторюється — у медзакладу відкликають ліцензію.

Про це заявив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я — головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає "УНН".

Нагадаємо, приватна клініка Eurolab відомого бізнесмена Андрія Пальчевського приховала від санітарних служб інформацію щонайменше про 4 позитивні результати тестів на коронавірус.

"Ніхто не має права приховувати результати, оскільки чинне законодавство передбачає, що заклад охорони здоров’я - а діагностичні лабораторії, що проводять діагностику в тому числі і на коронавірус, відносяться до них - при виявленні коронавірусної хвороби зобов’язані подати екстрене повідомлення закладу громадського здоров’я, що веде статистику і одразу проводить епідеміологічне розслідування. Випадки про неповідомлення — одразу розслідуються", — відповів Ляшко на запитання журналіста, чи мала право приватна клініка не повідомити про хворих.

Ляшко зазначив, що у міністерстві додатково проінформували ті приватні лабораторії, а також лабораторії закладів ОЗ про неприпустимість неповідомлення про коронавірусну хворобу. Тож зараз відбувається звітування та подання екстрених повідомлень.

"Тож, якщо будуть повторюватись або будуть виявлені випадки неповідомлення про виявлений випадок коронавірусної хвороби — будуть відзиватись ліцензії, будуть каратися керівники цих закладів, які могли приховувати результати дослідження", — повідомив Ляшко, зазначивши, що це дуже важливо для проведення епідеміологічного розслідування.

Як повідомляє пресслужба МВС, за даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Наразі правоохоронці встановлюють осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, та проводять усі необхідні слідчі дії.

Зокрема поліцейські направили запити на отримання інформації до Київської міської державної адміністрації, Міністерства охорони здоров’я та приватної клініки, а також надіслали директору медичного центру виклик на допит для з’ясування усіх обставин інциденту.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нічого не буде. Бо ця клініка брала аналізи щоб довести що зеленський не наркоман. Їм брехати як два пальці обісцяти) головне щоб гроші несли
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні