Чому настоятелі луцьких церков порушували карантинний режим в неділю. ВІДЕО

1
-8
Чому настоятелі луцьких церков порушували карантинний режим в неділю. ВІДЕО
10 адмінпротоколів склали протягом 22 березня, неділі, на настоятелів церков Луцька. Ті, за словами речниці патрульної поліції області Ольги Бузулук, порушували карантинний режим.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Попри заборону, храми у Луцьку переповнені людьми

За її словами, відповідно до рішення сесії Луцької міськради, церкви на період карантину, як і решта об’єктів загального користування, мають бути зачиненими.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Настоятель Петропавлівського кафедрального собору отець Павло показав журналістам інформаційний плакат про профілактику коронавірусу, який, каже, розмістив поблизу входу у костел. З храму забрали свячену воду, говорить він. Храм працює згідно сталого розкладу.

"Але існують кількісні обмеження – разом зі священиком 10 чоловік. Як що приходять 12 чоловік, то 2-3 ми забираємо в приватну каплицю, де священик для них звершує богослужіння. І цьому часі ми звершуємо таїнство сповіді, чи причастя. Зараз до подружжя готуються 2 пари, які в дистанційній формі проходять курси, тому що мусять пройти ці курси. Заплановане весілля на травень, але як що буде продовжено карантин, то відкладемо на пізніше, аби не створювати загрози для наших вірних", – пояснив отець Павло Хом’як, настоятель Кафедрального собору святих апостолів Петра і Павла.

На дверях собору Покрови Пресвятої Богородиці у Луцьку табличка «КАРАНТИН».

Як розповів журналістам прессекретар Волинської єпархії протоієрей Віктор Аніпко, в храмі можуть перебувати до 10 осіб. Інші слухають службу на подвір’і.

У Святотроїцькому соборі в центрі міста двері також відчинені. В храмі не більше п’яти людей. На підлозі - розмітка для дотримання дистанції. Як розповів телефоном протоієрей Віталій Собко, кілька разів на день роблять вологе прибирання, дезінфекцію.

"Як показала минула неділя, кількість людей значно зменшилася. Люди приходять у масках. Під час богослужіння ми нагадуємо, як людям треба поводитися, щоб це було безпечно для них. Змінено форму причастя. Щоб людина не з ложечки приймала причастя, а самостійно взяла в руки причастя. Храм дезінфікується, регулярно провітрюється, дезінфікуються хрести, ікони, інші святині. Є написи внизу на іконах, про те що не потрібно цілувати святині" – розповів протоієрей прессекретар Волинської єпархії ПЦУ Віталій Собко.

Речниця патрульної поліції Волині Ольга Бузулук, сказала, що покарання за порушення карантинного режиму у місцях загального користування передбачає штраф у розмірі від 17 до 32 тисяч гривень.

"На всі виклики реагували оперативно, проводили профілактичні бесіди, говорили про те, що неприпустимо перебувати в місцях масового скупчення людей у період карантину і складали адмінпротоколи на настоятелів, адже церкви також мають бути зачинені, як усі інші суб’єкти господарювання" – роз’яснила Ольга Бузулук.

Чи штрафувати за порушення карантину настоятелів церков – вирішуватиме суд, розповіла речниця.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
РПЦ МП є філіалом ФСБ в Україні, тому вони ведуть підривну діяльність.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні