Що радять українцям, які застрягли за кордоном через коронавірус

0
2
Що радять українцям, які застрягли за кордоном через коронавірус
МЗС опублікувало роз'яснення про в'їзд в Україну та консульську допомогу українцям через коронавірус та закриття кордонів.

Тим часом громадяни України, які перебувають в інших країнах, повідомляють про труднощі з поверненням, - пише ВВС Україна.

Зокрема кілька десятків українців опинилися на карантині в Єгипті.

"Усі громадяни України мають право на перетин державного кордону для повернення на територію України", - говориться у роз'ясненні МЗС.

Водночас там закликають всіх українців повернутися в Україну до 17 березня.

"Україна тимчасово закриває міжнародне регулярне пасажирське сполучення з 17 березня 00:00 за київським часом до 3 квітня. Крім того, у цей час будуть закриті пункти пропуску через державний кордон України для залізничного та автобусного сполучення", - попереджають дипломати.

Тим, у кого немає можливості самостійно повернутися з-за кордону, радять зареєструватися у системі "ДРУГ".

Система може підвисати через велике навантаження - у такому випадку користувачів просять зачекати і повторити спробу реєстрації пізніше.

Також радять звернутися до українських посольств і консульств. А мобільні оператори зробили безкоштовними дзвінки у роумінгу на телефони гарячих ліній українських держустанов.

Звертатися до дипломатичних установ також можна електронною поштою чи через соцмережі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні