В Україні будуть дезінфікувати готівку

0
9
В Україні будуть дезінфікувати готівку
Готівкові гроші, які надходять в Нацбанк від інших банків, будуть тримати на двотижневому карантині в окремому сховищі, а потім піддавати термічному шоку.

По закінченню "грошового карантину" банкноти будуть обробляти дезінфікуючими засобами за допомогою спеціалізованих високошвидкісних машин. Такі заходи впроваджують для запобігання поширенню коронавірусу, повідомила прес-служба НБУ.

Ті банкноти, які виявляться придатними для повторного введення в обіг, будуть упаковувати в пачки. Їх будуть піддавати температурному шоку (160 градусів за Цельсієм) - це посприяє боротьбі з вірусом.

У банку додали, що термін 14 днів значно перевищує період виживання коронавірусної інфекції на поверхнях. Відомо, що в таких умовах інфекція здатна триматися тільки кілька годин-кілька діб.

У Нацбанку порекомендували українцям відмовитися від готівки на період карантину та періодично дезінфікувати пластикові карти, мобільні пристрої, ручки, якими підписують квитанції і платіжні документи.

Якщо ж перейти на безготівковий розрахунок не вийшло, потрібно ретельно мити руки з милом після кожного контакту з грошовими купюрами і монетами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні