Луцький школяр, який врятував собаку з триметрової ями, розповів, як все було. ВІДЕО

0
-14
Луцький школяр, який врятував собаку з триметрової ями, розповів, як все було. ВІДЕО
Собака, якого 4 березня витягнули з триметрової ями, і його 14-річний рятувальник нині почуваються добре. Восьмикласник Алан Ормелі розповів, як усе було.

Про це повідомляє Суспільне Волині.

Нагадаємо, напередодні школяр врятував собаку із каналізаційного люку. Хлопчик знайшов пса, зателефонував до рятувальників. Ті покликали на підмогу працівників комунального підприємства "Ласка". Врятований поки безіменний собака відпочиває після учорашньої пригоди, розповідає керівник служби відлову КП "Ласка" Василь Колядюк. Саме сюди напередодні привезли і надали першу допомогу тварині.

"Собака зараз почуває себе дуже добре, на відміну від вчора, вчора була дуже виснажена і дуже зголодніла, але так як ми привезли її вчора пізно ввечері, то їжі багато не давали, собака голодна, собака не їла декілька днів, ледве трималася на ногах", – розповів керівник служби відлову та адопції КП "Ласка" Василь Колядюк.

Сьогодні собаку оглянув ветеринар. Він встановив загальне виснаження тварини, наявність кліщів та хворобу правого ока.

"Такі випадки екстремальні, як вчора, відбуваються не часто, але ми вимушені на них реагувати. Зараз він буде на карантинуванні буде пролікований і доведений до більш-менш нормального стану, він буде пролікований і ми далі будемо намагатися знайти їй родину", – розповіла в. о. директора КП "Ласка" Оксана Богданюк.

Напередодні Василь Колядюк витягував пса із каналізаційного люку. Незакриту яму виявили підлітки, які гуляли у промзоні неподалік від луцького авторинку.

"Чули собака гавкає, зразу втікли, потім вернулися. Ми вернулися, присіли глянули там собака була, повиймали трохи палок, потім побачили в темряві, як собака сидить", розповів школяр Алан Ормелі.

Восьмикласник каже, спочатку подзвонив татові, той порадив кликати рятувальників. Тоді сконтактували з КП "Ласка".

Керівник служби відлову та адопції КП "Ласка" Василь Колядюк розповів, порятунок собаки тривав півтори години. Рятувальники привезли розсувну драбину, він спустився в яму, аби забрати собаку.

"Та яма тепер виглядає не так, як вона виглядала вчора, там було багато гілок, собака могла переплутати її з кущом, бо вони всі були зверху, могла просто втратити орієнтир і туди шусть і все. А яма реально дуже глибока", – розповів пан Василь.


Школяр Алан Ормелі, який першим взявся рятувати тварину, розповів, що його домашній пес помер. Нині вдома має кота, черепаху і рибок.

Однокласник Алана Павло Белінський каже, що його друг дуже любить тварин. Це означає, що він має добрий характер. "Він дуже багато дивиться фотографій тварин і показує нам, щоб ми поцікавились теж про них", – ділиться хлопець.

"Тварин він любить, може десь на вулиці, десь когось погодувати, він хороший, хоч вчитись не любить, але як людина він дуже хороший", – підтверджує однокласниця Юлія Гіптенко.

Нині на території КП "Ласка", крім врятованого, 260 собак. Усі вони чекають на господарів, розповіла керівниця підприємства.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-14

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні