--> У Луцьку перевірять якість бутильованої води. ЕКСПЕРИМЕНТ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку перевірять якість бутильованої води. ЕКСПЕРИМЕНТ

0
10
У Луцьку перевірять якість бутильованої води. ЕКСПЕРИМЕНТ
У Луцьку в лабораторних умовах перевірять якість бутильованої води, яку замовляють містяни, та складуть відповідний рейтинг.

Про це 20 лютого заявив співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер. Так, про експертизу води в хіміко-біологічній лабораторії домовилися із директором КП «Луцькводоканал» Віктором Гуменюком.Про це пише ІА Конкурент.



Цю ініціативу під час круглого столу «Нові договори та платіжки за воду. Покращення чи ускладнення?» підтримали усі представники. Захід організував Громадянський Рух «СВІДОМІ», засновником якого є Андрій Покровський.

«Ми вирішили провести хімічне дослідження, визначити якість води і зробити рейтинг бутильованої води, яку замовляють лучани додому. Є багато скарг, люди кажуть, що возять воду будь-хто. Ми хочемо взяти 19 постачальників води у місті, провести з вашою підтримкою ці дослідження. Хочемо, щоб це було фахово, і щоб ніхто не міг спростувати цю інформацію», – озвучив пропозицію співзасновник Руху Тарас Шкітер.

Директор КП «Луцькводоканал» погодився долучитися до дослідження.



«Звісно, ми готові приєднатися. У місті є небагато компаній, які взагалі мають право продавати бутильовану воду. Більшість продається сьогодні під брендами, а реально вода береться з системи централізованого водопостачання/водовідведення і просто дофільтровується», – зауважив Віктор Гуменюк.

Також уточнив, що в деяких випадках, у будинку ставиться очисна станція, де й відбувається процес очищення води.



«Це не великі затрати, щоб почати процес бутилювання води обсягом півтори тисячі бутлів у добу. Що стосується доочищеної води з автоматів – це аналогічна система доочищення. Вода береться з централізованого безпосередньо водогону. Автомати встановлюють у суб’єктах господарювання (тобто вони приховані), бо на такі речі, як продавання води, мають бути документи – де вони цю воду беруть. З юридичної точки зору їх можуть закрити в один момент», – розповів директор «Луцькводоканалу».

Окрім цього він зауважив, що на підприємстві протягом року роблять 24 тисячі різного роду проб води.



«Є ряд показників, є державні санітарні норми і правила «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». Ми як централізоване водопостачання повинні відповідати саме цим нормам і дотримуватися їх», – підсумував Віктор Гуменюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні