Луцьким комунальникам хочуть не заплатити за лютий

1
5
Луцьким комунальникам хочуть не заплатити за лютий
Луцьким комунальникам пригрозили, що не заплатять за лютий через непосипані дороги в місті. Така бездіяльність працівників комунальних підприємств, за словами посадовців, спровокувала переломи в лучан.

Про це стало відомо у вівторок, 11 лютого, на оперативній нараді Луцької міської ради.

Зокрема, директорка департаменту ЖКГ Надія Коленда розказала, що КП «Луцькспецкомунтранс» мало залучити комунальні підприємства до прибирання тротуарів та зупинок міста.

«Цим підприємствам видали піщано-соляну суміш в кількості 40-50 тон на кожне підприємство, також виставили ящики для цієї суміші по території міста. Ці підприємства повинні були забезпечити посипання тротуарів. Усі умови для цього були. Підприємства вивели свою малогабаритну техніку на вулиці, трактори працювали, розчистка проводилася, проте посипання сумішами – робота виконана неякісно, не в повному обсязі. Це привело до багатьох скарг, було багато звернень до травмпункту та лікувальних закладів. Це картина неприпустима», – розказала посадовиця.

Нагадаємо, вранці 7 лютого лише за три години до медиків звернулися 20 громадян з переломами. До травмпункту Луцької міської лікарні станом на 17:00 звернулися 34 громадянина з переломами різного ступеня важкості.

«Ми маємо не доплатити і не заплатити за такі роботи. З них буде знята оплата за лютий. Просимо, аби ці підприємства, які мають контракт, щоб їм була знята оплата преміювання за лютий», – виступила Надія Календа.

Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт вичитав усіх керівників комунальних підприємств, через роботу яких, за його словами, лучани змушені були звертатися в травмпункти.

«Всі працівники повинні були вийти на чолі з керівниками підприємств посипати дороги. Неможливо було пройти. Звісно, всіх притягнемо до відповідальності», – сказав він.

Пустовіт дав розпорядження провести службове розслідування щодо бездіяльності комунальних підприємств та окреме розслідування по діяльності департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради, зібрати пояснюючі записки та притягнути до відповідальності всіх.

«Це взагалі ні в які рамки не входить. Не можете виконувати роботу – заяву написали і йдіть. Візьмемо іншу людину. А якщо взяли на себе відповідальність за певну ділянку роботи – відповідайте і виконуйте. А то з’явилася каста людей, яких сьогодні не можна примусити нещасні тротуари посипати. Зараз буде тисяча причин, мене вони не цікавлять, мене цікавить результат. Це вже навіть не сидять на цих посадах, лежать. Це вже перебор», – виступив Пустовіт.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Вам харкнули в лице», – дівчина, яка приїхала погостювати в Луцьк, звернулася до містян

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад розказав, що, аналізуючи ділянки, де найбільше травмувалися лучани, – це виходи з будинків.

«Саме на прибудинкових територіях було найбільше травм. Тобто треба взяти на контроль участь в цій ситуації і діяльність ОСББ», – сказав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Міська влада взагалі "беззуба" на ЖЕКи впливу немає,на комунальні служби впливу немає,на перевізників впливу немає!Для чого вони там штани протирають?!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні