--> «Таким же способом», – Сиротинська сказала, коли зноситимуть Центральний ринок | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Таким же способом», – Сиротинська сказала, коли зноситимуть Центральний ринок

0
7
 «Таким же способом», – Сиротинська сказала, коли зноситимуть  Центральний ринок
Директорка департаменту муніципальної варти Луцької міськради Юлія Сиротинська прокоментувала ситуацію щодо знесення контейнерів на Центральному ринку.

Про це повідомляє Суспільне Волині.

"Ніде не заборонено формат того, в який час це має проходити. Ви знаєте, що департамент муніципальної варти неодноразово в пізні години, або вранці, щоб уникнути навантаження на транспортну розв’язку, здійснює демонтажі. За рішенням суду такий формат проводиться лише, якщо це є об’єкт нерухомого майна. Є рішення, є вилучено, є проведена реєстраційна процедура, всі ці речі стоять незаконно і розміщені також незаконно", – зазначила директорка департаменту муніципальної варти Луцької міськради Юлія Сиротинська.

На запитання журналістів, чи будуть продовжувати демонтаж, Юлія Сиротинська відповіла: "Звичайно, сьогодні, завтра, післязавтра. Таким же самим методом і способом."

Нагадаємо, в ніч з 4 на 5 лютого чотири десятки працівників муніципальної варти проводили демонтаж контейнерів на Центральному ринку за допомогою важкої техніки.

Як розповів речник поліції області Віктор Гомоль, за фактом умисного знищення або пошкодження майна слідчі розпочали кримінальне провадження.

"Поліцейські доставили до відділу 29 чоловіків, які перебували на місці події у балаклавах. Їх доставили до міського відділу, щоб з’ясувати, хто вони і їхньої причетності до подій, які там відбувалися. Їх всіх було допитано в рамках кримінального провадження. Встановлено, що всі ці особи є співробітниками муніципальної варти. Слідчі з’ясують, чому ці люди були в балаклавах, чим вони керувалися – все це буде в ході досудового розслідування. Це не означає, що здійснення демонтажу має відбуватися з пошкодженням майна чи нанесенням тілесних ушкоджень громадянам."

Заяву управління Нацполіції Волині Юлія Сиротинська прокоментувала так:

"Про те, що забрали 29 молодиків – не відповідає дійсності. Працівники поліції доставили в міськвідділ 21 особу. Що стосується наявності балаклав – жоден працівник нашого департаменту їх не має, у використанні є кругові шарфи, які називаються бафи. Ваші люди прикривали обличчя? – Так, звичайно, в нас є відповідні люди, інспектор, який перебуває в лікарні. Лице було прикрите шарфом. Якщо його підняти, лице закриває ось так."

Нагадаємо, вранці у середу, 5 лютого, перед засіданням виконавчого комітету підприємці прийшли під стіни Луцькради. Вони вимагали поспілкуватися з владою Луцька, аби почути пояснення щодо примусового знесення їхніх контейнерів.

Засідання виконкому, яке мало розпочатися в 9:00, так і не відбувалося. Підприємці не випускали з сесійної зали ні секретаря Луцькради Григорій Пустовіта, ні першого заступника міського голови Григорія Недопада, ні заступника Костянтина Петрочука.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Показали стан Центрального ринку в Луцьку після нічного погрому. ФОТО

Врешті, головний поліцейський Волині Петро Шпига заявив, що не допустить провокацій на Старому ринку. Заспокоївши підприємців словами, попросив розійтися.

Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт для засобів масової інформації прокоментував примусовий демонтаж контейнерів на лівій частині Центрального ринку в Луцьку. Він запевнив, що оцінку діям муніципальної варти дасть слідство, яке зараз триває.

На сайті Луцької міської ради тим часом з'явилося повідомлення про те, що бездіяльність та неналежне виконання обов'язків поліції не дала завершити законний демонтаж частини ринку.

Натомість поліція Волині заявила, що Луцька міська рада не попереджала про демонтаж контенерів підприємців на Центральному ринку.

"У рамках досудового розслідування поліцейські встановили особи 29 громадян, котрі в темну пору доби в балаклавах здійснювали демонтаж на ринку. Їх доставили до відділу поліції, де встановили їхні анкетні дані та відібрали пояснення. Усі вони виявилися співробітниками муніципальної варти", – повідомили правоохоронці.

Після розмови з владою міста, підприємці Центрального ринку, яким вночі знесли контейнери та зіпсували товар, прийшли до департаменту муніципальної варти, аби зустрітися з головною муніципалкою Юлією Сиротинською. На охороні муніципали зазначили, що начальниця департаменту відсутня на робочому місці.

На наступний день на сторінці департаменту муніципалів у фейсбуці з'явилася інформація про нічний погром ринку. Муніципали заявили, що в балаклавах могли бути підприємці ринку, які, мовляв, заздалегідь готувались до провокацій.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «90-ті повернулися»: під Луцькрадою підприємці розгорнули плакати. ФОТО. ВІДЕО

У четвер, 6 лютого, перший заступник міського голови Григорій Недопад розказав, що підприємці Центрального ринку збирають торговців з інших ринків Волинської області, аби зманіпулювати і показати голові Волинської облдержадміністрації Юрію Погуляйку, скільки людей залишаться без роботи.

Більше того, Недопад припустив, що на мітинг під стінами міської ради луцькі підприємці для кількості натовпу могли привести тих же торговців з немісцевих ринків.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Бабусі стояли на колінах і просили не бити», – підприємиця про нічний розгром ринку у Луцьку

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Депутат Луцькради розказав, як трактор, який мав знести контейнери, намагався розчавити підприємців. ПОДРОБИЦІ

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні