Депутат Луцькради розказав, як трактор, який мав знести контейнери, намагався розчавити підприємців. ПОДРОБИЦІ

3
0
Депутат Луцькради розказав, як трактор, який мав знести контейнери, намагався розчавити підприємців. ПОДРОБИЦІ
Депутат Луцької міської ради Микола Собуцький, який був присутнім під час примусового демонтажу контейнерів на Центральному ринку в Луцьку, розповів, як усе відбувалося.

Про це Микола Собуцький розказав у коментарі інтернет-виданню «Волинь24».

Нагадаємо, у вівторок, 5 лютого, о 22:30 у Луцьку почали примусовий демонтаж частини Центрального ринку. У соцмережах торговці стверджували, що приїжджі тітушки в балаклавах зрізали болгарками огорожу, били людей.

Невідомі особи тракторами-екскаваторами поламали контейнери, усюди розкиданий товар із них.

Про події, які відбуваються на вулиці Глушець у Луцьку депутат дізнався із соціальної мережі фейсбук. На ринок він приїхав разом з батьком Миколою Тихоновичем.

«Коли ми приїхали – був один трактор, який застряг між рядами. Людей ще не було так багато. Були представники муніципальної варти в балаклавах зі значками департаменту. Біля входу в парк (колишня зупинка Центрального ринку) стояла група людей кремезної статури. Я не знаю, хто ці люди, але це не муніципальна варта», – розповів Микола Собуцький.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Це не імпровізація», – Пустовіт про кривавий демонтаж луцького ринку

За словами депутата, пізніше приїхали ще два трактори. Один зніс магазини над дорогою, другий між рядами наїжджав на людей.

«Я став перед трактором, виліз йому на ковш. Водій зрозумів, що нічого не буде. Почав задом виїжджати з ринку, ледь не зачепивши автівки. Так він втік. Це, по суті, два трактора відійшли, побачивши ту кількість людей. Вони зрозуміли, що в них нічого не вийде. А той залишився стояти й сьогодні», – згадує події Микола Собуцький.

Депутат зазначає, що поліція, яка була присутня на місці події, вела себе дивно. За словами Миколи, вона була на боці муніципалів та «тітушок» в балаклавах.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Бабусі стояли на колінах і просили не бити», – підприємиця про нічний розгром ринку у Луцьку

«Вона спільно діяла з ними. Тобто, вони ніяк не перешкоджали цій техніці зносити контейнери і травмувати людей», – каже.

Собуцький додає, що градус напруги між підприємцями, муніципалами і невідомими особами в балаклавах згасив головний поліцейський Волині Петро Шпига.

«Тоді поліція почала затримувати людей в балаклавах. Хоча вони нас розвели: затримали тих, кого знали – муніципалів. А тих невідомих спортсменів вони взагалі не чіпали. Кого затримали – випустили серед ночі, а тих «тітушок» навіть не зачіпали», – зазначає.

Микола Собуцький додає, що муніципальна варта – це не силова структура, а тому дивно, що в них були спецзасоби, які вони застосовували проти підприємців.

«Вони використовували газові балончики на людей», – уточнив депутат.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Навіть "бєзпрєдєдом" назвати тяжко.Немає слів
Відповісти
Люди самі кидались під бульдозери. Поліція могла б забрали людей, які перешкоджали руху транспортних засобів по вулиці Глушець, в автозаки. Базарники не розуміють що криками "Луцьк вставай!!" можуть спровокувати лучан вийти і розібрати той "базар" на металолом. Нам набридло.
Відповісти
Знесіть той срач посеред міста, цей ринок давно псує наше місто! Своїми запахами в молочних і м'ясних рядах срачом яким вони залишають після 16 години! На варшавці такого і близько нема! Нам і одного великого базара вистачить!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні