Шахраї видурили гроші у 11 волинян

0
7
Шахраї видурили гроші у 11 волинян
За минулу добу до підрозділів поліції Волині звернулося 11 громадян із заявами про шахрайства.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волинської області.

Загалом зловмисники ляхом обману та зловживання довірою незаконно заволоділи десятками тисяч грн. За цими фактами слідчі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Поліцейські проводять заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до скоєння цих злочинів і притягнення зловмисників до відповідальності.

Шахраї виманювали гроші, вдаючись до різноманітних хитрощів. Зокрема, під приводом купівлі чи продажу товарів через мережу Інтернет зловмисники незаконно одержали майже 58 тис. грн.

У Ківерцівському районі та в Луцьку під приводом розблокування банківської картки та начебто перешкоджанню викраденню коштів з банківської картки зловмисники виманили в громадян понад 43 тис. грн.

У Луцьку неподалік авторинку по вулиці Єршова шахраї ошукали на 2,4 тис. дол. США жител Одеси.

Учора в обласному центрі до 89-річної пенсіонерки зателефонував невідомий та, назвавшись працівником правоохоронного органу, під приводом звільнення онука від кримінальної відповідальності нібито за скоєне ДТП, виманив у потерпілої 26 тис. грн.

Поліцейські вкотре застерігають громадян про необхідність бути пильними та обачними. Не довіряти випадковим людям, замовляти та продавати товари на сайтах, пересвідчившись у їх достовірності та законності.

Нагадують, що ні в якому разі не можна повідомляти пін-коди та конфіденційні дані своїх кредитних карток та банківських рахунків, адже ніхто окрім вас, у тому числі банківські працівники, не вправі володіти такою інформацією.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні