Скільки автентичних дверей Луцька реставрують у 2020 році

0
2
Скільки автентичних дверей Луцька реставрують у 2020 році
Розповіли, скільки автентичних дверей у Луцьку відреставрують у наступному році.

Про це стало відомо у четвер, 16 грудня, на пресконференції начальника відділу охорони культурної спадщини Олександра Котиса.

Нагадаємо, в квітні депутати проголосували за реставрацію та збереження автентичних дверей та вікон в об’єктах культурної спадщини міста.

Йдеться про ряд історично цінних автентичних об’єктів, які потребують невідкладних реставраційних робіт за адресами: вул. Словацького,1; вул. Крилова, 3; вул. Кривий Вал, 32; вул. Лесі Українки, 7; вул. Ковельська, 18.

За словами посадовця, 200 тисяч, які передбачили на наступний рік для реставрації вікон і дверей вистачить на реставрацію лише 3-4 об’єктів.

«Згідно з підрахунками, за ці гроші ми зможемо реставрувати 3-4 дверей. Варто сказати, що багато дверей, вікон залишилися просто на фото, а їх вже давно немає», – сказав він.

За словами Олександра Котиса, є реставратори, з якими віддалі охорони культурної спадщини вже веде переговори.

«Думаю, що в січні-лютому ми перейдемо до робіт з першим об’єктом. Реставратори кажуть, що краще робити це взимку, ніяких проблем і шкоди для дверей не буде. Тим паче, що в реставраторів улітку дуже багато замовлень, тому зробимо це взимку», – пояснив Котис.
Посадовець Луцькради додав, що для реставрації семи об'єктів, які є в списку, попередньо потрібно 1,5 мільйона.

«Але є ще інші об’єкти, елементи цікави. Є бордюри, маленькі люки історичні, ручки до дверей, елементи на фасадах будинків. Раніше було багато люків від першої водогінної системи. На жаль, вони не збереглися. Зараз їх залишилося дуже мало, і треба хоча б їх зберегти і надати їм статус охорони», – сказав Олександр Котис.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні