За тиждень на ГРВІ захворіло понад 5 тисяч волинян

0
2
За тиждень на ГРВІ захворіло понад 5 тисяч волинян
На Волині за тиждень на ГРВІ захворіло понад 5 тисяч осіб.

Так, лікарі-епідеміологи лабораторного центру продовжують щотижневий моніторинг захворюваності грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) серед населення області, повідомляє ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

На сьогодні рівень захворюваності відповідає середньому показнику для відповідної пори року. Показник нижчий від розрахункового епідемічного порогу на 10%. На жодній адміністративній території області епідемічні рівні не перевищено. Найвищий рівень захворюваності спостерігається в містах Луцьку і Нововолинську та Горохівському районі.

За минулий тиждень захворіло на ГРВІ понад 5 тис. осіб, в порівнянні з попередніми тижнями спостерігається помірна тенденція до росту захворюваності. Серед захворілих 3793 становлять діти до 17 років (70%).

Протягом тижня кількість осіб, що потребувала стаціонарного лікування з приводу ускладненого перебігу хвороби становить 98 осіб (1,8 % від загальної кількості хворих), з них 69 осіб – діти до 17 років (70%).

Волинська область не відноситься до території на якій здійснюється дозорний епідеміологічний нагляд за грипом та ГРВІ, тому вірусологічною лабораторією ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» з початку епідемічного сезону вірусологічні дослідження для лабораторного підтвердження діагнозу грипу у хворих не проводились.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні